Criza ucraineană, Taras Bulba şi Pax Americana

Must Read

Numirea lui Adrian Crișan contravine politicii Federației Mondiale Antidoping. Vezi cine spune acest lucru?

PNL gafează monumental și uită de legislație când e vorba de împărțit funcții! Ceea ce ar fi trebuit să fie...

REBRIȘOARA- Vânătoare cu bucluc: O bărbat a fost împușcat accidental în coapsă. El a ajuns la UPU SMURD Bistrița

O partidă de vânătoare ce avea loc în zona Rebrișoara- Gersa 3 înspre comuna Parva s-a încheiat după ce...

Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc la înmormântarea PS Florentin Crihălmeanu

Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major de Făgăraș și Alba Iulia   Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul a...

Războiul din Est este o sintagmă şi o realitate în acelaşi timp, care, iată, dă dureri de cap şi frisoane tuturor forţelor politice   şi militare implicate în această zonă de la Euromaidan încoace.

„După Euromaidan, Ucraina nu mai există”

 

Nu o spunem noi, o spune Alexandr Dugin, consilierul de taină al lui Vladimir Putin. Oricum noi constatăm acum că statul creat în urmă cu 23 de ani nu a funcţionat decât atât cât interesele Vestului au coincis cu cele ale Moscovei. Cum Moscova nu crede în lacrimi, nici Kievul nu a fost vreodată interesat cu adevărat, de problemele românilor din Bucovina, cu situaţia lor deosebit de grea, cu Cernăuţiul despre care poţi să spui orice, doar că zaporojean nu e.

 

Pentru a înţelege Ucraina, este obligatoriu să îl citeşti pe Gogol, să vezi dincolo de acţiunea principală a dramei Taras Bulba. Andrii şi Ostap sunt cheile acestui stat artificial, iar Taras Bulba lacătul care trebuie deschis. Cu o mentalitate de cazac zaporojean, Ucraina nu poate face faţă cerinţelor Uniunii Europene, corupţia generalizată distrugând statul în esenţa lui. Ţara inventată de Kucima nu a fost decât un teritoriu a tot felul de experienţe economice, de care nici România nu a scăpat, doar că aici, oligarhia susţinută de Kucima dar şi de Ianukovici au transformat ţara într-o locaţie perfectă pentru războiul încă nedeclarat dintre Est şi Vest, dintre Rusia ţarului Putin şi obosita Americă a lui Obama, Pax Americana fiind pacea care este susţinută de aproape 25 de ani prin războaie regionale sau locale.

 

 

Dacă înţelegem Taras Bulba, atunci vom pricepe că războiul nu se va termina degrabă, că Rusia va merge până la capăt, până când Novorossia va deveni parte integrantă a „Maicii Rusii”. Est contra Vest şi cu o populaţie românească dezrădăcinată şi umilită de cnut.

 

Cine va integra pe cine? E, oare, România capabilă din punct de vedere economic, politic şi chiar social să reprimească Bucovina, pe românii de acolo sau, mult prea ocupată cu veşnicele scandaluri politice interne, va uita de aceştia?

 

Ucraina, Moldova, Bucovina, Transnistria, sunt tot atâtea ecuaţii cu foarte multe necunoscute. Se doreşte păstrarea status qvoului sau apariţia unei noi ordini mondiale va da peste cap toate calculele geopolitice din zonă.

 

Prognoza lui Alexandr Dugin pentru viitorul Ucrainei este rezumată astfel: „Logic, Ucraina aşa cum o ştiam de-a lungul celor 23 de ani de istorie a ţării, a încetat să existe. Rusia a integrat Crimea şi s-a declarat garant al libertăţii de alegere al Estului şi Sudului Ucrainei.
În viitorul apropiat se vor forma cel puţin două entităţi politice în Ucraina, care vor corespunde celor două identităţi ale ţării: spre Est şi spre Vest. De o parte, Ucraina pro-Vest şi pro-NATO, cu ideologia sa ultra-naţionalistă, iar pe de alta Novorossia cu o abordare pro-Rusia şi pro-Eurasia, fără o ideologie clară, aparent urmând ideologia prezentă a Rusiei. Vestul Ucrainei va încerca să menţină controlul asupra Estului, dar asta va fi imposibil folosind mijloacele democratice, aşa că Kievul va apela la violenţă şi forţă. După o perioadă de rezistenţă a Novorossiei, în cazul în care conflictul va creşte, Rusia va interveni.
Statele Unite şi NATO vor susţine puternic Vestul Ucrainei şi junta de la Kiev, dar în realitate această strategie va duce doar la înrăutăţirea situaţiei, la sporirea violenţelor în ceea ce se poate numi acum războiul civil din Ucraina”.

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Numirea lui Adrian Crișan contravine politicii Federației Mondiale Antidoping. Vezi cine spune acest lucru?

PNL gafează monumental și uită de legislație când e vorba de împărțit funcții! Ceea ce ar fi trebuit să fie...

REBRIȘOARA- Vânătoare cu bucluc: O bărbat a fost împușcat accidental în coapsă. El a ajuns la UPU SMURD Bistrița

O partidă de vânătoare ce avea loc în zona Rebrișoara- Gersa 3 înspre comuna Parva s-a încheiat după ce unul din participanți ar fi...

Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc la înmormântarea PS Florentin Crihălmeanu

Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major de Făgăraș și Alba Iulia   Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop...

Deputatul Bogdan Ivan: De ce Guvernul nu acordă stimulente medicilor de familie aflați în prima linie în bătălia anti Covid 19?

Deputatul Bogdan Ivan l-a criticat pe prefectul Stelian Dolha în ceea ce privește sporul pe care Guvernul l-a acordat funcționarilor Instituției Prefectului încă din...

COVID 19: Doar 33 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 1928 de persoane

Un număr de 33 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de astăzi, 16 ianuarie, de la...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -