Două gesturi recente ale preşedintelui Klaus Iohannis îl determină pe jurnalistul Ion Cristoiu să lanseze un nou atac la şeful statului, pe care îl acuză că „îl doare în c.. de opinia publică”. Cristoiu critică atitudinea lui Iohannis în cazul casei pierdute în instanţă, dar şi faptul că preşedintele a ales să petreacă sărbătorile în SUA.

„Prin Casa de avocatură Mușat și asociații, Klaus Iohannis a depus pe 27 noiembrie 2015 constestație în anulare la Decizia definitivă a Curții de Apel Brașov prin care i-a fost luată una dintre cele șase case pe care le deține în Sibiu de pe vremea cînd era primar. (…)

Așadar, Klaus Iohannis vrea să-și ia casa înapoi. N-are importanță că același Klaus Iohannis măcăne pe întinsul poiatei de la Cotroceni că deciziile Justiției sunt literă de lege, el angajîndu-se să apere independența magistraților pînă-n pînzele albe. Cînd e vorba de bunul lui, chiar și de cel obținut prin escrocherie, pentru Klaus Iohannis deciziile Justiției nu mai sunt literă de lege.

Mai mult ca sigur, Președintei Completului de la Curtea de Apel Brașov, Secția Civilă, care a cutezat să-l deposedeze pe Klaus Iohannis de casa din centrul Sibiului, din care el obține, în chip chiaburesc, bani frumoși din chirie (30.000 de euro în 2011), SRI-ul i-a pus deja microfoane și în tubul de ruj, ca să vadă dacă n-are legături cu teroriștii, iar CSM se pregătește s-o ancheteze pentru abateri disciplinare. Asta dacă nu cumva Codruța Kovesi nu s-a grăbit s-o ia înaintea lor, pritocindu-i un dosar judecătoarei!

De observat în legătură cu contestația în anulare următoarele: Presa, intrată în proprietatea Binomului SRI- DNA, cu mici excepții a trecut sub tăcere pînă și știrea despre depunerea constestației. Despre comentarii critice, n-are rost să mai vorbim! (…)

Casa de avocatură Mușat și asociații face parte din clientela lui Klaus Iohanis. Prin ea a obținut Klaus Iohannis sentința favorabilă în procesul cu ANI. Casa de avocatură respectivă a fost binecuvîntată de Klaus Iohannis la sărbătorirea unei aniversări. Carmen Mușat, nevasta celui care a înființat și conduce această casă de avocatură, Gheorghe Mușat, Carmen Mușat, e șefa colectivului care i-a scris lui Klaus Iohannis cartea Pas cu Pas. Ca să vezi îmbîrligătură! (…)

Decizia Curții de Apel Brașov în cazul casei dobîndite de Klaus Iohannis prin fals în acte a fost trecută sub tăcere. A fost trecută sub tăcere şi reacția lui Klaus Iohannis, care s-a mulțumit să conteste decizia judecătorească definitivă, anunțînd c-o va contesta în anulare. Şi a contestat-o. Reacția presei, a societății civile, a tinerilor frumoşi şi liberi, cum le-a zis Trustul de presă al Binomului, celor mobilizați de Servicii pe Facebook? Egală cu vîrîrea capului în nisip!”, scrie Ion Cristoiu pe blog.

(…)

Pe Klaus Iohannis îl doare în c.. (a se citi în cot) de opinia publică. Şi nu pentru că e un nătîng în politică, ci pentru că ştie un adevăr: El nu depinde de opinia publică. El depinde de Sistem! A ajuns preşedinte fără să mişte deget în ceea ce se numeşte bătălia electorală. De fapt a fost pus acolo de Sistemul instituțiilor de forță din România.

Toți preşedinții postdecembrişti au fost obsedați de ecoul faptelor şi cuvintelor lor în opinia publică. Asta deoarece toți preşedinții au ajuns la Cotroceni la capătul unei curse electorale istovitoare. Klaus Iohannis n-a dus nici o bătălie. Cînd candidatul Victor Pont l-a acuzat că şi-a tras, ca primar, 6 case babane în Sibiu, din a căror chirie scoate bani frumoşi, întreaga Presă, mobilizată pe loc, s-a indignat de parcă lui Iisus i s-ar fi reproşat c-a intrat în Ierusalim călare pe asin şi nu pe jos, ca tot electoratul.

De ce? Pentru că în cei 10 ani de mandat Traian Băsescu a construit unul dintre cele mai solide Sisteme de forță din Istoria României moderne. Acest Sistem are capacitatea de a face preşedinți şi a-i ține la Cotroceni, de a da jos Guverne, de a pune Guverne după bunul lui plac.

Vreți exemple? În nu mai mult de două săptămîni un Guvern care administra bine țara, susținut de o Coaliție fără fisură, rezultat al voinței populare exprimate prin vot, a fost înlocuit cu un Guvern personal al lui Klaus Iohannis, alcătuit din persoane obscure, fără trecut, fără viitor, și fără personalitate, niște costume umplute cu o funcție de demnitar. Unul dintre demnitari – ministrul de Externe – e un matusalemic comunist. Un altul a plagiat la nivel de Gîgă.

Dar cel mai bun exemplu îl reprezintă prestația lui Klaus Iohannis în cazul Afacerii Casa obținută prin fals în acte. Traian Băsescu s-a bătut pentru a convinge opinia publică de la noi că n-a făcut nimic ilegal în cazul Casei din Mihăileanu, deși nu fusese vorba nici măcar de un proces, ci doar de o campanie de presă. Klaus Iohannis nu s-a ostenit nici măcar să se explice, deși o decizie judecătorească definitivă denunța dobîndirea Casei prin fals. Mai mult, el a criticat decizia judecătorească şi a făcut constestație în anulare în anulare pentru a-şi lua casa înapoi. De ce? Pentru că pe el îl doare-n c… (cot) de opinia publică. N-are nevoie de bătălii mediatice, de explicații date opiniei publice. Are la dispoziție Sistemul.

Sînt sigur că Klaus Iohannis îşi va lua casa înapoi! Tinerii au vrut să-și ia țara înapoi și n-au reușit. Klaus Iohannis vrea să-și ia casa înapoi și va reuși!”, scrie Ion Cristoiu pe blog.