Acasă Politica Politica Locala CRISTIAN BĂȚAGĂ (csm BISTRIȚA), NOUL CAMPION NAȚIONAL LA GIMNASTICĂ.

CRISTIAN BĂȚAGĂ (csm BISTRIȚA), NOUL CAMPION NAȚIONAL LA GIMNASTICĂ.

0

 

Titlul a fost câștigat aseară la a 68-a ediție a Campionatelor Naționale, organizată sub egida Federației Române de Gimnastică. Bățagă a câștigat aurul la individual compus, iar la echipe, locul 1 a revenit celor de la  DINAMO BUCUREȘTI (Andrei Muntean, Andrei Ursache, Andrei Groza, Robert Ghiuzan), pe treptele următoare ale podiumului urcând Andrei Muntean și Andrei Ursache (individual compus), respectiv CSM  Bistrița și Steaua București (echipe).

Competiția a debutat ieri  de la ora 15.00, la Sala Polivalentă din Capitală, prima dintre cele trei zile ale celei mai importante competiții interne a gimnasticii artistice -Campionatului Național Individual Open și al Campionatului Național al Reprezentativelor de Club – are în program concursul băieților, la final urmând a fi cunoscut noul campion la individual compus, echipa învingătoare a anului, precum și finaliștii pe aparate.

Având în vedere că actuala ediție se desfășoară și cu puțin timp înaintea Campionatelor Mondiale de la Glasgow (23 octombrie – 1 noiembrie), întrecerile de la ”Polivalentă” reprezintă un nou test pentru componenții loturilor naționale, dar și posibilitatea pentru toți cei ce iubesc gimnastica să vadă la lucru nume bine cunoscute în arena mondială a acestui sport, vor putea asista la reveniri spectaculoase în arena competițională.
S-au aflat la start gimnaste și gimnaști cu un bogat palmares internațional, iar faptul că putem afirma că acest campionat este un ”campionat al campionilor”, nu este nicio exagerare, dimpotrivă un argument pentru valoarea întrecerilor. Larisa Iordache, Diana Bulimar (Dinamo București), Andreea Ciurusniuc (Steaua București), Cătălina Ponor (Farul Constanța), Anamaria Ocolișan, Laura Jurca, Andreea Iridon, Silvia Zarzu (CNS CSS Cetarte Deva), Cristian Bățagă, Daniel Rădeanu, Laurențiu Nistor (CSM Bistrița), Andrei Muntean, Andrei Ursache, Andrei Groza (Dinamo București), Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Vlad Cotuna (Steaua București) și nu numai, cărora li se alătură și performeri care se află în plină ascensiune, anunță o confruntare de foarte bună calitate.

Vom asista la o nouă ”rotație” la individual compus în întrecertea masculină? Va reuși Marian Drăgulescu să revină în fruntea ”săritorilor” după 10 ani? Cristian Bățagă și Andrei Muntean vor continua duelul? Medaliatul cu argint al ”europenelor”, Marius Berbecar, va reuși să câștige al 7-lea tricou de campion la paralele? Vlad Cotuna în căutarea celui de al 5-lea titlu consecutiv la bară. Va rămâne neînvins Andrei Muntean la inele?

Dar în întrecerea fetelor, care va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00? … CNS Cetate Deva se află în fața celui de al 6-lea titlu consecutiv. Larisa Iordache în drum spre a treia victorie la individual compus. Cătălina Ponor anunță o reintrare în forță. Diana Bulimar își dorește, la rându-i, să urce pe prima treaptă. Laura Jurca, Anamaria Ocolișan, Andreea Iridon, Silvia Zarzu, Andreea Munteanu, Andreea Ciurusniuc au un cuvânt greu de spus…
Programul ultimelor două zile este următorul:
Sâmbătă, 26 septembrie 2015
17.00-18.40 Concurs feminin – echipe și individual compus
Duminică, 27 septembrie 2015
15.00-18.00 Finale pe aparate (feminin și masculin)
Să facem și precizarea că INTRAREA este LIBERĂ!
Evenimentul va fi transmis în direct de TVR 1

Exit mobile version