Acasă Politica Crin Antonescu : „Confirm că au existat PRESIUNI să NU candidez”

Crin Antonescu : „Confirm că au existat PRESIUNI să NU candidez”

0
epa03302852 Romanian interim president Crin Antonescu, former Senate president and leader of the National Liberal Party, gestures while delivering his first official speech after replacing the suspended president Traian Basescu, at Cotroceni Presidential Palace in Bucharest, Romania, 10 July 2012. Traian Basescu faced a vote on impeachment proceedings, over allegations of exercising excessive authority, in a move expedited by Prime Minister Victor Ponta. President Basescu gets suspended after the votes count, with 256 positive votes from a total of 374 parliament members participants. According to the Constitution, if the acting president is suspended, the Senate's presidents become the interim president until the people decide the faith of the suspended one by referendum, which will take place on 29 July 2012. EPA/ROBERT GHEMENT

Fostul președinte al României, Crin Antonescu, a vorbit despre retragerea sa din cursa pentru președinție, în 2009, atunci când politicianul a fost înlocuit de Klaus Iohannis pe ultima sută de metri, înainte de ziua alegerilor.

Fostul președinte PNL a recunoscut că la momentul respectiv a aflat că există oameni care nu îl „doresc” președinte din Sistem, dar acest fapt nu i-a influențat de nici un fel decizia de a se retrage.

„Asta este o discuție pe care nu aș fi deschis-o, o uitasem deja. Un domn a vorbit într-o emisiune TV că eu în 2009 am aflat că voi fi înlocuit de Klaus Iohannis la presiunilor unor oameni din sistem. Am confirmat că dețineam aceste informații, dar nu mi-au influențat retragerea de pe scena politică. Alegerea actualului președinte a fost făcută de colegii mei de partid, la care am participat și eu. Am decis să nu mai de gând să candidez în urma rezultatelor slabe de atunci, adică din 2009. Partidul Liberal, ați văzut și dumneavostră că merge la fiecare alegeri cu frânele puse”, a spus Crin Antonescu la România TV.

Candidatura lui Antonescu la alegerile prezidențiale din 2009 a fost susținută de reprezentanți proeminenți ai societății civile din România, precum Doina Cornea, surorile lui Corneliu Coposu, istoricii Lucian Boia și Neagu Djuvara, precum și de Gheorghe Ciuhandu, primarul Timișoarei ales din partea Alianței pentru Timiș, de Nicolae Robu, senator și rector al Universității Politehnica din Timișoara.

La primul tur de scrutin pentru alegerea președintelui României, desfășurat la 22 noiembrie 2009, Crin Antonescu a terminat pe locul al treilea, întrunind 20,02% din sufragii. În al doilea tur de scrutin, Crin Antonescu l-a susținut pe candidatul Partidului Social-Democrat, Mircea Geoană.

evz.ro

Exit mobile version