Acasă Administratie CRESC SALARIILE ÎN ADMINISTRAŢIE

CRESC SALARIILE ÎN ADMINISTRAŢIE

0

Premierul interimar, Gabriel Oprea a declarat, miercuri după ședința de Guvern, că s-a adoptat o ordonanță care prevede creștere salariilor în administrație. Potrivit acestuia, cele mai mari salarii le vor avea președintele țării, președinții instanțelor, premierul și președinții celor două camere.

”În mod oficial, până la finalul acestui an vom avea creșteri de salarii în tot sistemul public Fiecare angajat la stat va primi un salariu corect în raport cu munca și responsabilitățile sale. Îmi asum corectitudinea și acestei măsuri. Salarizarea din sistemul public nu este un act populist”, a declarat Gabriel Oprea.

Premierul interimar spune că nu este normal ce se întâmpla până acum, cânt șeful statului și alți demnitari de rang înalt aveau salarii mai mici decât o serie de subalterni de-ai lor. ”Nu ne putem preface că este normal ca un președinte al unei țări europene să primească 1500 de euro. Ani la rând salariul președintelui era mai mic decât al unor subalterni. Ani de zile salariul președintelui a fost mai mic decât al funcționarilor de rang secund din alte instituții. Noul nivel de salarizare tine cont de remunerarea funcțiilor.

Am încercat ca echilibrul puterilor în stat să se reflecte inclusiv în salarizare. Cele mai mari salarii le vor avea șeful statului, primul ministru, președinții instanțelor și ai celor două camere”, a mai spus Gabriel Oprea.

Vreau sa fie foarte clar: prin aceasta ord. vrem sa atragem si sa pastram in sistem oameni competenti. Vreau sa dau urmatorul exemplu: in justitie salariile sunt mult mai mari decat in alte institutii. Sunt convins ca o crestere a salariilor va generaliza o profesionalizare si implicit servicii mai bune si eficiente pentru cetateni. Nu in ultimul rand, vreau sa corelez aceasta decizie cu lupta impotriva coruptiei. Romania are deja rezultate solide la acest capitol. A fost taiat apetitul celor care sunt in sistem de a-si completa salariile din bani publici. Prin ceea ce am decis astazi si legea care va fi adoptata pana la finalul anului incercam sa facem noi pasi spre o legislatie competenta. Mai sunt multe masuri care asteapta sa fie luate, fara sa aiba legatura cu lupta anticoruptie sau cu salarizarea. Am luat lucrurile in ordinea lor fireasca.

Renumeratia unui demnitar trebuie sa reflecte intr-o masura rezonabila pozitia in stat. Unii functionari din ministere se intample sa aiba o renumeratie mai mare decat prim-ministru. Din ratiuni pur populiste nu s-a rezolvat pana acum aceasta chestiune”, a explicat premierul interimar.

Exit mobile version