Acasă COVID 19 COVID 19: Joi începe etapa de rapel și în județul Bistrița-Năsăud. Pentru...

COVID 19: Joi începe etapa de rapel și în județul Bistrița-Năsăud. Pentru etapa a II-a de vaccinare, toate locurile sunt ocupate până la data de 7 februarie

0

3342 doze de  vaccinuri au ajuns până astăzi în județul Bistrița-Năsăud, 2450 de persoane fiind deja  vaccinate. Din păcate, numărul mic de doze pe care îl primește județul nostrum face ca la această oră, locurile pentru vaccinare în etapa a II-a sunt ocupate până pe data de 7 februarie. Informația a fost confirmată de directorul executiv al DSP BN, dr. Anca Andrițoiu.

”În acest moment sunt ocupate toate locurile pe care noi avem voie să le ocupăm, adică 180 de vaccinări zilnic, reprezentând trei fluxuri (n.r. – un flux înseamnă 60 de persoane/zi), până la data de 7 februarie inclusiv. Din data de 8 începe rapelul. Din data de 8 februarie încercăm să deschidem alte trei fluxuri, cele existente fiind ocupate cu rapelul. Trebuie să vedem însă cine este pregătit pentru asta, căci nu s-au format echipe medicale, în special în zona Năsăudului”, a declarat dr. Anca Andrițoiu.

Ce spune Gabriel  Lazany?

Nemulțumit de dozele puține pe care le primește Bistrița-Năsăud este și managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, cel care spune următoarele: ” Primim doar 180 de doze, și asta la presiunile făcute de Direcția de Sănătate Publică, asta, pentru că, initial primeam doar 60 de doze, doar că, nevoia la nivelul județului nostru ar fi de cel puțin 280 de doze de vaccinuri, asta la cel mai simplu calcul matematic”, explică Lazany.

Gabriel Lazany a mai punctat faptul că, joi, 21 ianuarie, începe prima etapă de rapel și în Bistrița-Năsăud, urmând ca cele 3 centre inițiale de vaccinare să se redeschidă, acestea ”șomând” practic de la debutul etapei a II-a.

CONTEXT: La nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost amenajate un număr de 3 centre de vaccinare pentru etapa a II-a , două în Ambulatoriul de pe strada Gării și unul la clinica Sanovil. La ora actuală toate locurile sunt ocupate, foarte mulți cetățeni ce se încadrează în cerințele pentru etapa a doua s-au înscris în sistem sâmbătă și duminica trecută.

 

Exit mobile version