COSMIN GUȘĂ: Scorurile partidelor la jumătatea campaniei electorale

Must Read

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță la...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de...
Ieri m-am interesat despre scorurile partidelor la jumătatea campaniei, și-am primit rezultatele sondajelor interne de la 2 partide, unul mare și unul mai mic, generate de cercetările a 2 institute diferite. Cifrele nu diferă mult, dar pentru analizarea trendurilor am realizat o medie aritmetică a scorurilor, care arată cam așa:
PSD 33%, PNL 29%, USR-PLUS 14%, PMP 6%, UDMR 6%, PRO ROMÂNIA 4%, PER 2,5%, AUR 2%, PPUSL 1,5%, ALȚII 2% ; prezența la vot estimată este azi de 34%, ce-ar putea fluctua până pe 6 decembrie funcție de evenimentele ce s-ar putea genera în următoarele 2 săptămâni.
Ce este clar e că PSD crește și PNL scade, iar acest lucru se-ntâmplă pe fondul responsabilizării liberalilor pentru proasta administrare a treburilor guvernamentale din criza COVID, iar pesediștii profită de pe urma polarizării dezbaterii din mass-media
ce apare azi ca o luptă-n doi, între PNL și PSD. Această luptă “bine aranjată” dezavantajează în primul rând USR-PLUS, ce a căpătat imaginea unui outsider cam nevolnic, ba chiar și necinstit, fraudele dovedite din sectorul 1 sau minciuna primarului din Brașov legată de diplomele false, fiind genul de evenimente ce curmă entuziasmul electoratului lor.
Singurele partide ce par în graficul autopropus sunt PMP și UDMR, în timp ce Pro România se zbate fără folos să-și administreze o mediatizare excesivă pe internet (ce a eludat chiar și pauza de campanie propusă de Ciolacu în urma tragediei de la Neamț!), căutând să acopere astfel cele 2 “accidente” majore suferite prin inculparea lui Bănicioiu, respectiv prin recuperarea de către PSD a lui Nelu Mocioalcă.
PER a mișcat puțin în sus, dar aici se vede lipsa de strategie și de fonduri de campanie, surpriza fiind AUR-ul lui George Simion ce bate țara la picior cu mesaje naționaliste și fructifică bine scandalul alegerilor fraudate din SUA prin emisie publică pro-TRUMP.
Marea problemă este însă pentru Iohannis și PNL, unde a devenit aproape cert nu doar faptul că nu vor reuși să aibă primul scor la alegeri, dar apare ca problematică și viitoarea majoritate pe care vor s-o impună. Ăsta este motivul pentru care LuCOVID și cei ce-l asistă stau de câteva zile cu “picioarele în ligheanul cu apă rece” și socotesc despre strategii dure și rapide care să le oprească decăderea, în paralel cu blocarea creșterii PSD. Cam singura soluție ce le apare, ar fi atacarea PSD pe un subiect și personaj de mare impact și notorietate, ceea ce reprezintă azi administrarea Bucureștiului, respectiv Gabriela Firea. Și-aici sunt încurcați însă, și stau degeaba cu fundul pe datele recoltate de către corpul de control al lui Câțu din PMB, pentru că strategii lor nu știu să le zică cum să folosească aceste date infamante despre cei vizați de viitorul atac, respectiv cuplul Firea-Pandele, în așa fel încât cei ce profită să nu fie USR-PLUS. Ce e limpede este că, disperați fiind, vor recurge cumva la această stratagemă, bazinul electoral bucureștean fiind cel mai mare, iar Firea cea mai notorie pesedistă a momentului, iar acțiunea lor pare a fi anunțată de intervențiile publice ale lui Nicușor Dan din ultimele 3 zile, ce-și face încălzirea deja.
Cum se pregătesc pesediștii pentru acest atac ce-i poate afecta major, e greu de presupus acum, tocmai pentru că Firea nu este doar candidatul emblemă al lor în București, dar este și șefa organizației municipale, ce-a fost lăsată de Ciolacu și restul conducerii să decidă aproape tot în materie de liste și strategie.
Ce era de făcut (și ce-aș fi făcut eu acum 16-17 ani când eram secretar-general), ar fi fost ca imediat după localele pierdute, mai ales în fața unui candidat atât de slab și de “găurit” ca Nicușor Dan, Gabriela Firea să fi fost poftită în mod amiabil și necesar să cedeze șefia organizației București, tocmai pentru a nu rămâne ca “țintă mare” și vulnerabilitate electorală majoră. Aducerea benefică a lui Alexandru Rafila și Streinu Cercel pe listele parlamentare, ar fi acoperit consistent astfel scandalul intern al schimbării lui Firea, iar preluarea șefiei interimare a Bucureștiului de către cineva de calibrul lui Sorin Grindeanu, spre exemplu, ar fi potențat chiar în plus scorul PSD în capitală. Aceste lucruri nu s-au realizat însă, din varii motive ce țin inclusiv de STATUL PARALEL și încrengăturile din administrația București-Ilfov, așa că soluțiile nu mai pot fi azi în acest trend.
Cam așa stă situația, ce v-am descris azi fiind cam singurul element ce poate înviora campania anostă, ba chiar enervantă pentru cetățenii ce așteaptă soluții dezbătute la maximum, pentru a se lămuri ce și de ce să voteze. Urmăresc și eu în continuare și voi comenta “meciul” pentru cei interesați!
- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță la...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM Bistrița au câștigat 5 medalii...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de îmbolnăviri cu Sars-Cov 2. Încă...

VIDEO- EPISODUL 1: Pădurea Codrișor plină de gunoaie și tratată cu spatele de bistrițeni

”Pădurea” Codrișor a ajuns un fel fe hazna a unora și esta tratatp cu spatele de foarte mulți dintre noi. Nu este prima dată...

Pr. Ioan Aurel Rus- Cospect duminical: Duminica a 4-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul

  „În vremea aceea a venit un om la Iisus, zicându-I: Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut. Şi, oriunde-l...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -