Cornel Nistorescu: Sebastian Ghiță continuă partida de șah cu mutarea altei piese importante.

Must Read

Starea de alertă a fost prelungită dar mai multe restricții au fost eliminate. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând...

TENIS DE MASĂ: Trei medalii din care una de aur câștigate de sportivii bistrițeni la naționalele de la Câmpulung

Campionatul Național Individual juniori II a avut loc între 7 și 9 mai la Câmpulung, sportivii de la CSM...

Jurnalistul Cornel Nistorescu a analizat dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiță, în urma înregistrărilor pe care le-a dat publicității.

Nistorescu spune că Sebastian Ghiță a trecut la autodenunțuri și este de părere că a spus o parte din adevăr în ultima înregistrare.

„Mai zilele trecute, după apariția primelor două episoade, m-am grăbit  să-l taxez pe Sebastian Ghiță. Ne-a arătat două cărți de vizită și un e-mail, ca să ne convingă de practicile abuzive ale Laurei Codruța  Kovesi. Mă miram și-l întrebam pe Ghiță (mai mult de amorul artei) de ce nu ne spune cum s-a produs operațiunea de preluare forțată a Realității TV. Ei bine, mărturisirea de luni seară (episodul 3 al confesiunii) a făcut încă un pas în dezvăluirea mecanismului practicat de Laura Codruța Kovesi. E drept că în momentul difuzării episodului 3 piața de media era deja străbătută de datele firmelor lui Sebastian Ghiță, înregistrate prin paradisuri fiscale. Părea că un alt mare jucător i-ar fi dat replica lui Sebastian Ghiță.

În episodul 3, Sebastian Ghiță continuă partida de șah cu mutarea altei piese importante. Ghiță povestește despre felul în care Kovesi l-a avertizat că Vîntu rămîne fără bani și că poate prelua Realitatea TV.

Culmea este că Ghiță spune adevărul (adică o parte din adevăr). Sorin Ovidiu Vîntu a recurs la parteneriatul cu Sebastian Ghiță pentru că Parchetul i-a blocat accesul la toate conturile sale din străinătate.

Rămas fără finanțare, SOV a fost obligat să recurgă la ofertanta soluție Ghiță, în fapt, o prăjitură pregătită cu grijă. Și exact atunci a apărut Ghiță, exact atunci a început colaborarea celor doi, în care

Ghiță era  consiliat de DNA în ce fel să acționeze, ce fel de acte să încheie și ce  serii au banii cu care îi plătește lui Vîntu etc.

În campania sa anti-DNA, Ghiță a început să livreze informații  extrem de importante. Din ce în ce mai grele. Dar numai legate de  implicarea Laurei Codruța Kovesi. În acest episod, el a mai mărturisit despre sprijinul dat de ASESOFT firmei de construcții din Ploiești care a plătit cu bani de la firma lui Ghiță costul zborului pînă în Indonezia pentru aducerea fugarului Nicolae Popa, omul cu semnătura din FNI.

Care va să zică, lovitura dată de Traian Băsescu lui Mircea Geoană a fost cu ajutorul DNA și, mai departe, al lui Sebastian Ghiță, patron (la acea dată explicit sau din umbră) al firmei ASESOFT. Sună a spălare de bani, sună a comportament mafiot din partea unei instituții a statului român! Ceva este fals în această acuzație. Adică Laura Codruța Kovesi împreună cu Sebastian Ghiță au pus la cale preluarea Realității TV? Nimic mai fals! Nici Ghiță și nici Laura Codruța Kovesi nu sunt capabili de asemenea fapte de unii singuri. Cît a fost procuror general, dacă ar fi avut mușchi, madam Kovesi ar fi arestat toți bandiții din România și ar fi umplut pușcăriile cu ei. N-a luat nici unul. Iar geniul în computere de la Ploiești, acest Ghiță apărut ca din popor, n-a făcut nici o para în Bulgaria, nici în Albania, nici în Ungaria. A făcut doar în România, unde SRI îi spunea la ce licitație să se înscrie.

Să ne întoarcem la mărturisirea lui Ghiță. El spune că discuțiile cu Laura Codruța Kovesi se desfășurau la K 2. Or, K-urile nu sunt decît vile de protocol și case de oaspeți ale SRI, preluate de la RA-APPS. Și ce să ne imaginăm noi? Că SRI nu era decît codoșul acestor întîlniri care puneau la cale abuzuri? Ghiță se face că a uitat ce căuta la respectivele întîlniri și că ele nu o priveau decît pe șefa DNA. Aici este marea șmecherie din destăinuirile lui Ghiță. E drept că de la acest episod dezvăluirile încep să aibă greutatea unui autodenunț public.

Nu scris, nu depus și cu număr înregistrat la Parchet, totuși autodenunț în toată regula. Ghiță, amenințat cu procesele ce ar decurge din dezvăluirea transferurilor prin firmele sale din paradisuri fiscale, scoase la iveală odată cu scandalul Mossack Fonseca (oare cine l-o fi ochit?), a început să scoată probe și să vorbească despre diverse operațiuni ca și cum ar fi ale sale și ale șefei DNA. Nimic mai fals. Operațiunea pusă la cale în K2, vila SRI, era gestionată de instituția care l-a făcut puternic pe „softistul“ din Ploiești. Adică SRI. Preluarea  Realității TV a fost un abuz conceput la vîrful SRI. Și este de presupus că serviciul nostru național de informații nu se ocupa de asemenea învîrteli aiuritoare, ci a executat și el un ordin de la președintele de atunci al României, adică Traian Băsescu. Nu tuna acesta mereu la adresa mogulului? Nu s-a întîlnit Vîntu cu Traian Băsescu prin parcări  (Vîntu încă n-a vorbit niciodată despre banii cu care a cotizat la campaniile lui Traian Băsescu), nu i-a făcut Realitatea TV o campanie  deșănțată la referendumul din aprilie 2007?

Ar fi prea de tot ca Sebastian Ghiță să dezvăluie din implicarea SRI în aceste operațiuni. Sau din desfășurarea altora, despre care are, fără îndoială, știință. Știe prea multe și datorează prea mult Serviciului care l-a ajutat să se ridice. Ar însemna să-și dea singur foc la valiză și să se  expună unor pericole pe care în acest moment nu le realizează decît parțial. Asta explică de ce Ghiță, omul SRI în zeci de contracte și în Comisia parlamentară de supraveghere a SRI și umbra nedespărțită a lui Victor Viorel Ponta, nu vorbește  despre SRI și își reduce atacul numai la șefa DNA. Kovesi și iar Kovesi, un fel de gheonoaie din  justiția României, făcută responsabilă de majoritatea dosarelor măsluite etc.

Dezvăluirile lui Ghiță (oricît ar zice madam că fiecare e liber să declare ce vrea) rămîn fără replică. Și de la DNA, și de la Cotroceni. Dezvăluirile lui Ghiță, după scandalul plagiatului, cîrpit cu multă bunăvoință de toată suflarea oficială, inclusiv de Klaus Iohannis, arată că, din acest moment, lucrurile nu se mai pot rostogoli așa, ca și cum nu s-a întîmplat nimic. Dezvăluirile lui Ghiță sunt reale. Nu sunt complete. Cel puțin în momentul de față. Tocmai de aceea, intervenții urgente ale CSM, clarificări ale DNA, dar mai ales ale Parchetului General sunt necesare. Cum vede președintele Iohannis acest scandal? Nu cumva anchetarea preluării televiziunii Realitatea ar trebui să fie și un subiect al unei comisii speciale de anchetă din Parlamentul României?

Dacă Sebastian Ghiță tot zice, tot dă în vileag, Elena Udrea a mai zis și ea ce i-a convenit și nimeni n-a cercetat, atunci unde ajungem?
Adică în România SRI și DNA fac ce vor, îți iau casa, îți iau nevasta, îți golesc contul și pe urmă îți arată obrazul și te pedepsesc cu închisoare pe termen lung?”, a spus Cornel Nistorescu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Starea de alertă a fost prelungită dar mai multe restricții au fost eliminate. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând din data de 13 mai...

TENIS DE MASĂ: Trei medalii din care una de aur câștigate de sportivii bistrițeni la naționalele de la Câmpulung

Campionatul Național Individual juniori II a avut loc între 7 și 9 mai la Câmpulung, sportivii de la CSM Bistrița reușind să ocupe locuri...

În cazul depozitelor ilegale de deșeuri: Primăriile din  Monor și Dumitrița  amendate cu 5, respectiv 15.000 de lei. Subprefectul Decsei Attila: ”Doar cu amenzi...

Comisia pentru verificarea stării de salubritate a localităților, cursurile de apă și a căilor de comunicații din județul Bistrița-Năsăud s-a întrunit astăzi în sala...

Valul 3 aproape de final: 7 cazuri noi. Rata de incidență în Bistrița e de 0,91 și în județ de 0,82. Peste 74.000 de...

Valul 3 al epidemiei de Covid 19 pare să se apropie de final. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -