Corina Țifrea, directorul Grădiniței nr. 2 s-a stins din viață. Ea a activat politic în PUNR, PRM și PNL

0
496

Educatorul Corina Livia Țifrea, fostă Someșan, directorul Grădiniței nr.2 din Bistrița a trecut la cele veșnice. „Drum lin, doamna educatoare”, sunt gânduri care răsună peste generații. „Drum lin, dragă colegă”, vorbe ce se aud acum dintr-o clădire pe care Corina Țifrea o denumea „căsuța noastră cu flori de liliac la poartă”.

Corina Țifrea, fostă Someșan, a activat politic în fostul PUNR (Partidul Unității Naționale Române), în PRM, fiind o apropiată a fostului președinte al PUNR, PRM și deputat Ioan Sonea, acesta fiind căsătorit cu sora Corinei Țifrea.

Grădinița nr.2 din Bistrița are o istorie proprie, istorie din care face parte și Corina Țifrea. Educatoare pentru multe generații, Țifrea a fost directorul acestei instituții încă din 1999. La zece ani după preluarea mandatului de director, doamna educatoare este nevoită să-și ia „familia” din locația în care a educat generații de copii, respectiv din clăirea de pe strada N. Odobescu nr.2, clădire ajunsă într-un stadiu precar desfășurării activităților specific

„Pentru noi Corina a fost o mamă, în adevăratul sens al cuvântului, un om dedicat cu sufletul și trupul pentru oameni, pentru copii și mai ales pentru grădinița noastră. Și-a iubit meseria mai presus de toate și a luptat cu toate forțele să ajungem din nou în „căsuța noastră cu flori de liliac la poartă” așa cum îi plăcea să o numească. O caracteriza cuvântul OMENIE, ca dovadă ca oricine a trecut pragul Grădiniței noastre în calitate de coleg, părinte sau copil, a fost primit și tratat ca într-o familie”, ne-a povestit Ileana Crișan, educatoare în cadrul Grădiniței nr.2.

Legat de acel cuvânt, OMENIE, despre care educatoarea Crișan spunea că o caracterizează pe doamna Țifrea, redacția noastră a fost martora unui eveniment care a subliniat acest fapt. Este vorba de implicarea totală a directoarei Țifrea în educația copiilor, dar și în rezolvarea unor probleme sociale sau medicale pe care unii dintre copii le aveau.

Gândurile colegilor din Grădiniță se îndreaptă acum, pline de lacrimi, către cea care le-a fost mamă mai presus de directoare:

„Am trecut împreună prin multe greutăți legate de mutare, am activat în mai multe locații din oraș după ce am fost evacuați de pe Bălcescu din cauza nesiguranței clădirii, dar oriunde am fost am rămas unite, am luptat. Am luptat împreună și am reușit sa păstrăm Grădinița Nr.2 asa cum merită să fie, și pentru ea vom lupta ca grădinița noastră sa rămână în continuare un model de urmat, locul în care oricine ne va calcă pragul va fi primit ca într-o adevărată familie. Dorința ei cea mai arzătoare a fost să ne revedem în casă nouă… Chiar și în momentele în care am fost separate prin incidența bolii, gândurile ei au fost mereu la noi… Știm cu siguranță că sufletește a fost cu noi în fiecare clipa… Și va rămâne în Grădinița Nr. 2 atâta timp cât noi, fetele ei, mai respirăm, asta e sigur”, a conchis Ileana Crișan.

Dumnezeu să o odihnească în pace!