Acasă TIMP LIBER Copiii fericiți de la Valea Mare

Copiii fericiți de la Valea Mare

0


Un psiholog din Bistrița strânge an de an pe vârfuri de munte zeci de copii pe care îi reînvăța să își trăiască copilăria. E ajutată de o scriitoare și o actriță. Anul acesta, taberele de creație se desfășoară în localitatea Valea Mare, la doar câțiva kilometri de Pasul Rotunda și aproape de vîrful Ineu al Munților Rodnei. În tabără este total interzis accesul la net și la rețelele de socializare dar și la cumpărături în magazinele din comuna Șanț.

Tabara de artă contemporană în natură este un proiect al Asociației Grupul pentru Dezvoltare Personală și Comunitară Bistrița. Proiectul a fost  gândit pentru a valoriza o parte din vacanța de vară a copiilor de 7-13 ani, prin activitati de artă (scriere creativă, film de scurt metraj, fotografie, pictură, instalatii de artă cu materiale natural), dar și relaxare prin excursii, drumeții și jocuri în aer liber.
Activitatile artistice sunt facilitate de specialiști. E vorba de  Dora Baba – pedagog, consilier psihologic, Daniela Hasiade – film și  Ioana Bradea – scriitor, dar și mamă a trei copii.

 

Pe lângă atelierul de pictură, anul acesta, organizatorii vor să îi familiarizeze pe copii cu modalitățile de exprimare în arta vizuală contemporană, utilizând diferite materiale, dispuse în spațiu tridimensional.

 

Activitățile din tabără sunt completate cu excursii și drumeții, mai ales că în apropierea taberei există Parcul Național Munții Rodnei, vîrful Ineu sau foste mine părăsite. Interesant este faptul că în tabără este total interzis accesul la net și la rețelele de socializare dar și la cumpărături în magazinele din comuna Șanț.

 

Exit mobile version