Acasă EVENIMENT Contractele de management ale preşedinţilor CJAS au încetat în această dimineaţă

Contractele de management ale preşedinţilor CJAS au încetat în această dimineaţă

0

În această situaţie se găseşte şi Camelia Ilişuan, situaţia fiind consecinţa unei unei modificări legislative. Pentru reocuparea funcţiei de preşedinte-director general, va fi organizat un concurs.

”Au fost modificaţi indicatorii de performanţă pe care trebuie să-i îndeplinească un preşedinte, iar un ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prevede că dacă aceşti indicatori sunt schimbaţi în proporţie de peste 50 la sută, contractele de management încetează”, explică dr.Marius Tăutu, preşedinte al CJAS Sălaj.

Ordinul în cauză (nr.799 al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate) a fost publicat marţi, 29 septembrie, în Monitorul Oficial al României. ”Şi eu am contribuit la această schimbare, pentru că ni s-au cerut propuneri. Se pare însă că am făcut propuneri prea bune, iar în urma lor am fost demis!”, spune, în glumă, fostul preşedinte, care îşi va relua, acum, vechea funcţie, de director de relaţii contractuale. Marius Tăutu spune că nu a fost comunicat, încă, numele persoanei care va ocupa, ca interimar – până la organizarea unui concurs – funcţia, însă este de părere că va fi vorba, cel mai probabil, de una dintre cele două directoare: Olga Stana – director de relaţii contractuale, respectiv Dana Cordea – director medical. Nu este, însă, exclus să fie numit în funcţie şi un actual şef de serviciu.

Metoda de schimbare a preşedinţilor nu este una nouă. În 2012, după căderea Guvernului MRU, preşedinţii au fost schimbaţi din funcţie exact după aceeaşi ”reţetă”: indicatorii de performanţă pe care trebuiau să-i îndeplinească preşedinţii CJAS au fost modificaţi, printr-un ordin publicat în Monitorul Oficial al României în 25 iunie, în aceeaşi zi fiind emise şi ordinele privind încetarea contractelor de management.

Exit mobile version