sâmbătă, iunie 6, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Constantin Alexandru : UNPR va merge acolo unde îi este locul, dar ar fi bine să ştim care este direcţia politică

  Must Read

  Faptul că UNPR nu trece în aceste clipe prin cele mai bune zile ale sale, este un lucru tot mai evident, mai ales după desfiinţarea grupului din Senat şi posibila migrare a 15 deputaţi spre PSD. Potrivit preşedintelui UNPR BN, Constantin Alexandru, situaţia din interiorul filialei este una destul de stabilă, „lumea” aşteptând limpezirea apelor la nivel naţional.

  Presiuni asupra unor candidaţi

  În privinţa rezultatelor la alegerile locale, Constantin Alexandru recunoaşte că acestea nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, însă,ele sunt şi consecinţa a unor presiuni uriaşe la care au fost supuşi o parte din candidaţii UNPR la mai multe primării. Liderul progresist bistriţean a lăsat să se înţeleagă că e vorba de edili social-democraţi dar şi liberali: „ Respectivii candidaţi ne-au spus că rămân lângă noi, nu au nici o intenţie de-a pleca la alte formaţiuni politice, aşa că vom continua să activăm”, spune Alexandru.

  Încotro, UNPR?

  Este o întrebare grea, recunoaşte Constantin Alexandru, dar că, se speră la faptul că până la debutul toamnei electorale, lucrurile se vor lămuri în ceea ce priveşte direcţia politică a partidului: ” Vom vedea, preşedintele Steriu are mandat să negocieze cu toate partidele, dar cu cine vom merge în toamnă, nu ştiu să vă spun (…) Cu PSD, consider că la nivel de BN am avut o relaţie corectă, iar cu PNL-ul a fost la fel, vom vedea ce va fi, fie alianţă, fie fuziune, aşteptăm să se limpezească şi la ei lucrurile”.

   

  Reamintim faptul că președintele UNPR Valeriu Steriu a vorbit pentru prima dată despre stadiul negocierilor cu PNL, privind o viitoare alianță sau fuziune.

  „Avem structuri, suntem un partid clădit timp de 6 ani, cu identitate. Formula cea mai avantajoasa este o alianta sau a merge pe propriile puteri. Vom face si sondaje de opinie. In urma cu patru ani, decizia de a merge intr-o alianta a fost luata in luna septembrie. Nu sunt singurii parteneri (n.r. PNL). Analizam si formele de a merge pe propriile picioare, crescand. Inca nu stim conditiile (n.r. despre fuziune). Noi am trecut printr-un proces de fuziune cu PP-DD. Nu pot sa spun ca a avut cele mai mari beneficiii pentru noi.

  Discutiile cu cei din PNL au fost pe mai multe niveluri. Primele discutii au fost legate de alianta, apoi s-a revenit pe fuziune. Si in cadrul PNL exista opinii separate. Exista inclusiv dorinta de a nu se merge cu UNPR”, a declarat Valeriu Steriu.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Bărbat decedat la Chețiu, comuna Chiochiș, după ce s-a răsturnat cu un motocultor

  Un elicopter SMURD de la baza Jibou a fost chemat să intervină la Chețiu, comuna Chiochiș, într-un caz grav în care un...

  Alegerile locale ar putea avea loc pe 27 septembrie dar este agreată și data de 4 octombrie.

  Guvernul consideră că o perioadă "potrivită" pentru organizarea alegerilor locale este sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, a declarat, vineri,...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -