Consiliul Local Bistriţa a votat a şaptea prelungire a contractului cu Supercom SA.

Must Read

Starea de alertă a fost prelungită dar mai multe restricții au fost eliminate. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând...

TENIS DE MASĂ: Trei medalii din care una de aur câștigate de sportivii bistrițeni la naționalele de la Câmpulung

Campionatul Național Individual juniori II a avut loc între 7 și 9 mai la Câmpulung, sportivii de la CSM...

George Avram va reprezenta în continuare interesele municipalităţii în ADI Deşeuri. Ce poziţie a avut Diana Morar?

Plenul consiliului municipal a votat în cadrul şedinţei ordinare din această după-amiază prelungirea contractului de achiziţie publică nr. 1908/02.09.2016 încheiat cu SC SUPERCOM SA., prin Actul adiţional nr. 7, care trebuie să intre în vigoare cel mai târziu la data de 04.06.2018. Motivul acestei solicitări  venite din partea Executivului că în prezent procedura de atribuire a unui nou contract de concesiune a serviciului către un nou operator este în curs de desfăşurare, iar din estimările făcute de ADI Deşeuri Bistriţa-Năsăud, evaluarea ofertelor va dura cel puţin 30 de zile, având ca dată de plecare 10.05.2018, când a fost fixat termenul pentru depunerea ofertelor. Astfel, este previzibil că până la data de 04.06.2018 nu va fi semnat un contract de concesiune, situaţie ce impune încheierea unui act adiţional prin care să fie prelungită  durata Contractului de achiziţie publică încheiat cu  SC Supercom SA.

Ce spune Diana Morar?

În acest context, consilierul liberal Diana Morar a avut o intervenţie în care a apreciat că potrivit unei adrese a Agenţiei Naţionale pentru Integritate, actualul administrator public, George Avram, nu poate ocupa funcţia pe care o deţine în prezent, aşadar nu ar putea fi mandat să reprezinte interesele municipalităţii în ADI Deşeuri pentru aprobarea prelungirii cu 3 luni a Contractului de achiziţie publică nr. 1908/02.09.2016, prin incheierea Actului aditional nr. 7 la acest contract.

De asemenea, Diana Morar, a precizat faptul că această nouă prelungire a contractului, a şaptea la număr, este la limita legalităţii, dată fiind apropierea termenului de doi ani, moment până la care se pot face acest gen de prelungiri. Mai mult, Diana Morar a apreciat că prelungirea se face în condiţiile în care, la ora actuală este, deja, cunoscut, numele firmei care a câştigat licitaţia pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere de pe raza judeţului. Se pare că ar fi vorba de Supercom, a mai spus Morar.

Reacţia lui George Avram şi a Floarei Gaftone

Prezent la şedinţa de consiliu municipal, administratorul public al Bistriţei, George Avram, a spus că există, la această oră, un clasament al firmelor care au participat la licitaţie, dar a precizat că nu există încă un câştigător oficial.

În ceea ce priveşte adresa Agenţiei Naţionale de Integritate care a cerut respectarea legalităţii în ceea ce îl priveşte pe George Avram, declarat incompatibil, secretarul Floarea Gaftone a arătat faptul că a dat avizul de legalitate pentru mandatarea lui George Avram pentru mandatul special în ADI Deşeuri. Ea a mai confirmat faptul că primăria Bistriţa a trimis la ANI o nouă adresă în care explică faptul că funcţia deţinută de fostul viceprimar George Avram nu intră sub incidenţa legilor invocate de Agenţia Naţională de Integritate, aşadar Avram ocupă legal funcţia de administrator public.

În cele din urmă, proiectul de hotărâre a trecut în forma propusă de iniţiator.

Ce spune proiectul de hotărâre?

Reamintim că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea  Integrată a Deşeurilor Municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud, din care face parte şi Municipiul Bistriţa, a încheiat cu SC SUPERCOM SA Contractul de achiziţie publică nr. 1908/02.09.2016, având ca obiect  prestarea serviciului de salubrizare, respectiv „Activitatea de colectare, transport şi transfer al deşeurilor municipale, inclusiv managementul Staţiilor de Transfer şi al Centrelor de Colectare pentru judeţul Bistriţa-Năsăud”.

Durata acestui contract a fost iniţial de trei luni, după care a fost prelungit succesiv prin 6 acte adiţionale motivat de faptul că procedura de atribuire a unui nou contract este în curs de derulare. Ultimul act adiţional cu nr. 6 are valabilitatea până la data de 04.06.2018.

Prin adresa nr. 506 din 04.05.2018, înregistrată la Primăria municipiului Bistriţa cu nr. 36616 din 04.05.2018, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud solicită tuturor membrilor ADI adoptarea de hotărâri ale consiliilor locale privind prelungirea duratei contractuale cu încă trei luni, din data de 04.06.2018, pentru asigurarea continuităţii serviciului de salubrizare.

Motivul acestei solicitări este că în prezent procedura de atribuire a unui nou contract de concesiune a serviciului către un nou operator este în curs de desfăşurare, iar din estimările făcute de ADI Deşeuri Bistriţa-Năsăud, evaluarea ofertelor va dura cel puţin 30 de zile, având ca dată de plecare 10.05.2018, când a fost fixat termenul pentru depunerea ofertelor. Astfel, este previzibil că până la data de 04.06.2018 nu va fi semnat un contract de concesiune.

 

Având în vedere această situaţie, se impune prelungirea contractului de achiziţie publică nr. 1908/02.09.2016 încheiat cu SC SUPERCOM SA., prin Actul adiţional nr. 7, care trebuie să intre în vigoare cel mai târziu la data de 04.05.2018. Posibilitatea prelungirii duratei contractuale este prevăzută în contract, la art. 4.1, 4.^1  şi art. 21.4.

Prin proiectul de hotărâre se propune încredinţarea mandatului special domnului Administrator public al municipiului Bistriţa, Avram George, în calitate de reprezentant al municipiului Bistriţa, să voteze, în numele şi pe seama Municipiului Bistriţa, în cadrul a Adunării Generale a Asociaţiei ADI,  pentru aprobarea prelungirii cu 3 luni a Contractului de achiziţie publică nr. 1908/02.09.2016, prin încheierea Actului aditional nr. 7 la acest contract.

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Starea de alertă a fost prelungită dar mai multe restricții au fost eliminate. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând din data de 13 mai...

TENIS DE MASĂ: Trei medalii din care una de aur câștigate de sportivii bistrițeni la naționalele de la Câmpulung

Campionatul Național Individual juniori II a avut loc între 7 și 9 mai la Câmpulung, sportivii de la CSM Bistrița reușind să ocupe locuri...

În cazul depozitelor ilegale de deșeuri: Primăriile din  Monor și Dumitrița  amendate cu 5, respectiv 15.000 de lei. Subprefectul Decsei Attila: ”Doar cu amenzi...

Comisia pentru verificarea stării de salubritate a localităților, cursurile de apă și a căilor de comunicații din județul Bistrița-Năsăud s-a întrunit astăzi în sala...

Valul 3 aproape de final: 7 cazuri noi. Rata de incidență în Bistrița e de 0,91 și în județ de 0,82. Peste 74.000 de...

Valul 3 al epidemiei de Covid 19 pare să se apropie de final. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -