Pro Politica

Consiliul Județen continuă investițiile în BN: drumuri pentru Galații Bistriței și Negrilești

Președintele CJ BN, Radu Moldovan a vizitat astăzi alte două șantiere deschise în acești ani. E vorba de DJ 154 D ți de DJ 170, Breaza –Purcărete. Potrivit președintelui Moldovan, săptămâna viitoare va  va începe ”turnarea” asfaltului pe pe DJ 154D (DN 15A – Albești), comuna Galații Bistriței. Consiliul Județean a alocat deja suma de 1.000.000 lei pentru această lucrare. Acest drum va deservi cei peste 160 de locuitori ai satului și va crea o cale de legătură directă cu Valea Șieului. Lucrările vor fi finalizate până la finalul acestei veri!

 

Tot cu vești bune vine Radu Moldovan și pentru cei peste 1200 de oameni din Breaza și Purcărete, comuna Negrilești: ”După ce anul trecut am reușit să asfaltăm aproape 2 km din drumul județean 170, anul acesta avem semnat contractul de lucrări pentru realizarea a peste 8,5 km de asfalt (de la ieșire din satul Negrilești până la ieșirea din satul Breaza).

Valoarea totală a contractului de lucrări este de 25.512.000 lei, și are o durată de realizare de 2 ani de zile. În momentul de față pregătim documentațiile pentru emiterea ordinului de începere a lucrărilor și în funcție de condițiile meteo și de ritmul de lucru al constructorului, îmi doresc ca până la venirea iernii să avem fundația și primul strat de asfalt pe acest tronson de 8,5 km.

Satele Breaza și Purcărete sunt printre ultimele sate cu o populație de peste 200 de persoane care încă nu sunt legate cu asfalt de rețeaua de drumuri județene. Așa cum mi-am propus în 2012, am ”legat” cu asfalt, cea mai mare parte a satelor din județul Bistrița-Năsăud și sper că până la finalul acestui an să nu mai avem comunități mari lipsite de infrastructură rutieră”, a scris Moldovan pe pagina sa de facebook.

Exit mobile version