Acasă Administratie Consiliul Judeţean repartizează mâine o parte din banii către primării

Consiliul Judeţean repartizează mâine o parte din banii către primării

0

Preşedintele Radu Moldovan a convocat pentru vineri la orele amiezii o şedinţă extraordinară de consiliu judeţean, primul din cele două puncte pe ordinea de zi, făcând referire la repartizarea pe UAT-uri a sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi a sumelor alocate din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe 2017.

Repartizarean banilor se face în baza unei formule noi, spune preşedintele Radu Moldovan: ” Eu vreau să spun că nu le repartizez eu. Le-am cerut colegilor mei să-mi găsească o formulă de calcul care să-mi stea în picioare atunci când eu o spun public sau în altă parte. Banii ăștia nu sunt nici de la PSD nici de la Radu Moldovan,  sunt bani publici și noi avem obligația să găsim soluții și formule prin care să facem ceea ce a gândit legiuitorul”.

Conform documentelor anexate, suma cea mai mare de bani o primeşte comuna Lechinţa- 700 de mii de lei,Prundu Bîrgăului, Maieru, 450,  Căianu Mic, 400,  Monor 300 de mii de lei, în timp ce restul de comune vor primi sume cuprinse între 100 de mii de lei şi 250 de mii de lei.

 

repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi a sumelor alocate din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017 şi a estimărilor pentru anii 2018-2020.

Exit mobile version