Acasă Politica Politica Locala CONSILIUL JUDEȚEAN: Proiectul de hotărâre al lui Ioan Zăgrean și Gheorghe Scuturici...

CONSILIUL JUDEȚEAN: Proiectul de hotărâre al lui Ioan Zăgrean și Gheorghe Scuturici a trecut cu 30 de voturi în plenul CJ. Cuantumul unor burse pentru elevi  a fost majorat la 200 de lei lunar

0

Plenul Consiliului Județean întrunit în ședința ordinară a lunii aprilie a votat cu majoritate de voturi proiectul de hotărâre inițiat de doi liberali: Ioan Zăgrean și Gheorghe Scuturici. Cei doi au propus Consiliului Județean aprobarea unui cuantum al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de 200 lei/elev/lună, pentru anul școlar 2021-2022, pentru elevii din învățământul preuniversitar special de stat care frecventează centrele școlare de educație incluzivă.

Bursele vor fi acordate în limitele fondurilor repartizate și în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activităților școlare.

Numărul burselor pentru anul școlar 2021-2022 se va aproba ulterior, prin hotărârea consiliului județean, pe baza solicitărilor centrelor școlare de educație incluzivă, finanțate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud

Pentru anul școlar 2020-2021, cuantumul burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social de care beneficiază elevii din învățământul preuniversitar special de stat care frecventează centrele școlare de educație incluzivă, finanțate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, are valoarea de 100 lei/elev/lună. A fost aprobată acordarea unui număr total de 204 burse de ajutor social.

„Considerăm că acest cuantum al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social de care beneficiază elevii din învățământul preuniversitar special de stat care frecventează centrele școlare de educație incluzivă, finanțate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în sumă de 100 lei/elev/lună, este prea mic ținând cont de necesitățile elevilor din învățământul preuniversitar special de stat care frecventează centrele școlare de educație incluzivă, astfel că, prin proiectul de hotărâre propunem, aprobarea de către consiliul județean a unui cuantum al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de 200 lei/elev/lună, pentru anul școlar 2021-2022”, a precizat Ioan Zăgrean.

Exit mobile version