sâmbătă, iulie 11, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a premiat în această seară vârfurile din învățământ și sport : FOTO+VIDEO

  Must Read

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne:...


  Sala de spectacole a Centrului Cultural ”Dacia” a fost găzdă în această seară a unui important eveniment care vine să marcheze și să exprime gratitudinea județului Bistrița-Năsăud pentru elevii cu rezultate foarte bune la bacalureat, evaluare națională sau olimpiade.

  Startul acestei manifestări dedicate excelenței l-a dat managerul Centrului Județean pentru Cultură, Gavril Țărmure care a recitat o colindă, versurile aparținând poetului Ion Mureșan. Pe rând, pe scenă au urcat membri ai Ansamblului ”Dor Românesc” , elevii de la Ansamblul de muzică tradițională a Liceului de muzică ”Tudor Jarda” , Ansamblul ”Codrișorul” dar și un ”Joc al caprelor” prezentat de Anasamblul ”Cununița” din comuna Ilva Mare.

  Înainte de premiere care a fost făcută de președintele Radu Moldovan, ajutat de vicepreședinții Vasile Puica și Ioan Țintean, șeful administrației județene a vorbit despre faptul că începând cu 2017, Consiliul Județean va începe să premieze și perfomanțele obținute de elevi la nivel județean, acestea adăugându-se premiilor oferite de CJ performerilor de la bacalaureat și evaluarea națională.

  Radu Moldovan: ” Mă bucur că în sală văd părinți și bunici, alături de profesori sau mentori ai laureaților, ceea ce este un lucru foarte bun, semn că avem asigurată continuitatea. Dăruind vei dobândi, a spus-o părintele Nicolae Steinhardt, iar eu sunt convins că nu era vorba de lucruri material, ci de spirit, de educație. Un om educat, nu poate fi niciodată un om rău, pentru că răutatea începe să se manifeste, acolo unde s-a oprit cultura și educația. Maica Tereza de Calcuta spune că dacă vrem să schimbăm lumea, atunci trebuie să ne iubim familia și să ne educăm copiii. Dumneavoastră ați reușit, fapt pentru care vă felicit. Știm cu toții dictonul: 10 la sută inspirație sau talent și 90% transpirație sau muncă. Eu cred că pentru a performa trebuie să ai puțin din toate dar e obligatoriu să muncești”, a spus președintele Consiliului Județean.

  De asemenea, Radu Moldovan le-a mulțumit tuturor premianților prezenți în numele celor peste 300 de mii de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud, încheind cu un citat din Steve Jobs:” Gândul că voi muri curând este cel mai important instrument pe care l-am găsit vreodată să mă ajute în luarea marilor decizii de viață. Aproape totul dispare în fața morții, lăsând în urmă doar ceea ce e cu adevărat important”.

  Valoarea totală a acestor premii este de 93.448 lei, banii fiind alocaţi din bugetul judeţului.

  Nu mai puţin de 10 absolvenţi ai liceelor bistriţene, care au obţinut cele mai bune medii la bacalaureat au fost premiaţi. Rahela Pogăcean, Oana Maria Roba şi Cristina Stupinean vor primi câte 2500 lei, având cea mai mare medie, şi anume 9,96. Alexandra Andrecuţ şi Cătălina Olah vor beneficia de 1500 lei, cu media a II-a la BAC (9,93), în timp ce Patricia Hodoş, Luminiţa Jarda, Bianca Mureşan, Ruth Pătraşcu şi Andreea Pavel sunt premiaţi cu 1000 lei, pentru obţinerea celei de a III-a medii, respectiv 9,91.

  Şi cele mai bune rezultate la Evaluarea Naţională au fost recompensate de administraţia judeţeană. Nu mai puţin de şase elevi, absolvenţi ai clasei a VIII-a, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, vor fi premiaţi cu 2500 lei. Este vorba despre Antonia Avram, Ruxandra Brehar, Diana Drăguş, Diana Emrich, Vasile Ivan şi Roxana Şanta. Victor Vencsel şi Elena Câmpan primesc câte 1500 lei, pentru a II-a medie la Evaluare (9,95), în timp ce Elisabeta Guga, Ilinca Siman, şi Damaris Ionel beneficiază de 1000 lei pentru locul III în ierarhia de la Evaluarea Naţională (9.92).

  În ceea ce-i priveşte pe sportivi, toate premiile au un cuantum de 5000 lei net. Premiul se va acorda pentru Monica Csengeri – haltere, un loc I şi două locuri II la Europenele de seniori din Croaţia; Răzvan Martin – haltere, un loc II şi două locuri III la Europenele de seniori din Croaţia; Tania Plăian – tenis de masă, locul II cu echipa la Europenele de juniori şi cadeţi din Portugalia; Benadette Szocs – tenis de masă – locul I cu echipa la Europenele de seniori din Luxemburg; Ionela Musteaţă – taekwondo, locul II la Europenele de juniori din Cipru; Alina Pop – canotaj, locul I cu echipajul de 8+1 la Europenele de seniori din Cehia.

  La categoria antrenori, în acest an au fost distinşi Mugur Saranciuc – haltere, antrenorul lui Răzvan Martin, Adrian Chivu – haltere, antrenorul Monicăi Csengeri, Marian Filipaş – tenis de masă, antrenorul Taniei Plăian şi a lui Berni Szocs şi Marius Muti – taekwondo, antrenorul Ionelei Musteaţă.

  Începând cu acest an, Consiliul Județean a mai decis să acorde premii în bani și elevilor care au obținut primul loc pe Bistrița-Năsăud la olimpiadele școlare, astăzi fiind vorba de 150 de olimpici care au primit câte 500 de lei.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Prefectul Stelian Dolha, îngrijorat de situația epidemiologică: Suntem în pericol! Numărul cazurilor care crește de la o zi la alta este îngrijorător.

  Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha face un apel către toți cetățenii pentru a respecta mai departe normele de igienă...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne: Rodica Dobraniș și Doris Rai....

  SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE: În Bistrița-Năsăud există 107 de persoane pozitive și 55 de decese. Trendul este ascendent cu 12 cazuri noi în BN și...

  Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privin modul de gestionare a crizei Covid 19, pune județul Bistrița-Năsăud într-o...

  VIDEO: Premierul Orban a cerut prefecților și șefilor din MAI controale la sânge

  Premierul Ludovic Orban, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, a participat la ședința în sistem videoconferință cu prefecții, șefii structurilor MAI...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -