Acasă Administratie Consilierii judeţeni PNL vor propune un buget alternativ celui propus de...

Consilierii judeţeni PNL vor propune un buget alternativ celui propus de Executivul Consiliului Judeţean.

0

Co-preşedintele Eugen Curteanu susţine că preşedintele Radu Moldovan propune un buget care conţine tot felul de cheltuieli păguboase.

Liberalii bistriţeni nu s-au mulţumit astăzi să îl atace doar pe primarul Creţu, critici severe venind şi de la co-preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Eugen Curteanu, pentru politicile financiare ale Consiliului Judeţean. Punctual, Curteanu, în calitatea sa de şef al grupului PNL din instituţia condusă de Radu Moldovan, a precizat că liberalii vor propune un buget alternative.

„Aceste amendamente, evident, vor viza tăierea cheltuielilor nenecesare în anul 2016. O să vedeţi, la o primă vedere, că se insistă cu un lift la o clădire cu două etaje, se insistă cu ideea păguboasă a achiziţionării unor autoturisme (microbuze, autobuze şi autocare), se insistă pe ideea păguboasă cu bugete majorate la manifestări aşa-zis culturale, în condiţiile în care întreg bugetul Consiliului Judeţean, într-adevăr, este în descreştere”, a precizat Curteanu. El a mai adăugat, în cadrul unei conferinţe de presă, că „tăierea cheltuielilor nenecesare” trebuie compensată „cu o redirecţionare a acestor bani către priorităţile judeţului, priorităţi care, din păcate, după patru ani de mandat, au rămas aceleaşi”.

„Avem în continuare o infrastructură deficitară, avem în continuare lipsuri mari în ceea ce priveşte infrastructura de apă şi canal. Avem lipsuri mari în ceea ce priveşte identificarea unui proiect pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, deşi eforturi s-au făcut şi prin grija noastră, pentru că am insistat pe constituirea unor instrumente care să facă acest judeţ mai vizibil pe plan naţional”, a conchis liderul grupului de consilieri judeţeni ai PNL.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a pus în consultare publică bugetul propriu și al instituțiilor subordonate pe anul 2016. Veniturile sunt estimate la peste 168 de milioane de lei, iar cheltuielile de peste 185 de milioane de lei, din care 153 de milioane de lei sunt pentru funcţionare şi 32 de milioane pentru dezvoltare. În 2015, Consiliul Judeţean a avut un buget de 226 de milioane de lei şi cheltuieli de 235 de milioane de lei. Nu trebuie uitat faptul că, veniturile proprii sunt de aproape 38 de milioane de lei, în timp ce subvențiile de la bugetul de stat sunt în valoare de 56 de milioane de lei.

Exit mobile version