Consilierii județeni au votat pentru modernizarea DJ 173 C Bistrița-Budacu de Jos. Ce s-a mai votat astăzi în ședința ordinară?

Must Read

Ioan Turc s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu pentru a rezolva transferul fostului Cinema 23 August

Primarul Bistriței Ioan Turc a avut astăzi o întâlnire cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, una din problemele abordare în...

TVR a rămas fără conducere: Parlamentul a respins raportul de activitate, iar Consiliul de administraţie a fost demis. Ce spune senatorul Ovidiu Florean

Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 şi 2019. S-au...

Deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin proiectul de lege al președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, privind drumul expres Bistrița-Cluj-Napoca.

Deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin proiectul de lege al președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, privind drumul...

Consilierii județeni s-au întâlnit astăzi în cadrul ședinței ordinare de pe luna iunie, unul din proiectele de hotărâre discutate făcând referire la aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici, aferenţi obiectivului: „Modernizare DJ 173 C, km 3+062-6+185, Bistrița-Budacu de Jos, judeţul Bistriţa-Năsăud”

Valoarea totală a investiţiei, cu TVA, este de 6,4 milioane de lei  lei, din care Construcţii+Montaj reprezintă, cu TVA, 5, 5 milioane de lei lei. Durata de realizare a celor 3 km de drum fiind estimată la 18 luni

Potrivit documentelor anexate proiectului de hotărâre, drumul investigat, este situat atât în extravilanul municipiului Bistriţa, cât şi în intravilanul respectiv extravilanul comunei Budacu de Jos, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Drumul este construit pe un teren cu panta medie, poziționarea drumului fiind predominant în profil mixt, subordonat sunt segmente cu drum la nivel.

Tronsonul de drum județean 173C propus spre analiză în acest studiu este modernizat, fiind amenajat cu o structură rutieră suplă (mixturi asfaltice cilindrate la cald). Reabilitarea drumului  reprezintă o necesitate din punct de vedere economic, reducând durata de transport şi, prin urmare, costurile de transport.

Planeitatea suprafeţei de rulare este necorespunzătoare, iar starea îmbrăcăminții existente conduce la frânări şi accelerări frecvente, la zgomot şi vibraţii etc.

 

 

Date tehnice: tronsonul are o lungime de  2.961,32 m, cu o lățime a părţii carosabile de 6.00 m (2 benzi de circulaţie de 3 m), cu acostamente de 0.75 m. De asemenea, vor fi executate 6 drumuri laterale,  vor fi amplasate 3 podeţe tubulare, iar alte 7 vor fi reabilitate. În plus, vor fi amenajate 21 de spaţii de acces către proprietăţi.  Vor fi executate şanţuri d epământ pe o lungime de 400 metri şi şanţuri de beton pe 3,2 km, plus drenuri, rigole, amplasare de parapet de siguranţă.  Nu în ultimul rând, se vor amenaja un număr de 30 de curbe în plan.

 

CE S-A MAI VOTAT ASTĂZI ÎN CONSILIUL JUDEȚEAN?

 

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.
  2. Proiect de hotărâre privind prelungirea detaşării doamnei Cotfas Liliana, începând cu data de 15.06.2018, în funcţia publică de conducere de director executiv al Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al judeţului Bistriţa-Năsăud, pe o perioadă de 6 (şase) luni.
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Monografiei economico-militare a judeţului Bistriţa-Năsăud, ediţia 2018.
  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii „LDP Security” S.R.L. Bistriţa pe anul 2018 şi estimările pe anii 2019-2020.
  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii unei licențe de traseu pentru servicii de transport public județean de persoane prin curse regulate speciale.
  6. Proiect de hotărâre privind finanţarea primirii în anul 2018 a grupului de tineri din districtul Kyffhäuser, landul Thuringen din Republica Federală Germania, în cadrul schimbului de elevi între judeţul Bistriţa-Năsăud şi districtul Kyffhäuser.
  7. Proiect de hotărâre privind finanțarea proiectului „Procurarea unui autoturism de serviciu, Dacia Duster” pentru funcționarea Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei Glodeni, Republica Moldova.
  8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului: “Modernizare DJ 173C, km 3+062-6+185, Bistrița-Budacu de Jos, judeţul Bistrița-Năsăud”.
  9. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei nr. 2 la Hotărârea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud nr. 21/2018 privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, cu modificările şi completările ulterioare.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Ioan Turc s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu pentru a rezolva transferul fostului Cinema 23 August

Primarul Bistriței Ioan Turc a avut astăzi o întâlnire cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, una din problemele abordare în...

TVR a rămas fără conducere: Parlamentul a respins raportul de activitate, iar Consiliul de administraţie a fost demis. Ce spune senatorul Ovidiu Florean

Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 şi 2019. S-au înregistrat 142 de voturi pentru...

Deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin proiectul de lege al președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, privind drumul expres Bistrița-Cluj-Napoca.

Deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin proiectul de lege al președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, privind drumul expres Bistrița-Cluj-Napoca. Simionca s-a întâlnit...

Ancuța Cârcu trece pe stânga și preia șefia Partidului Socialist Român

Ancuța Cârcu nu renunță la cariera politică și va fi susținută de o nouă formațiune. Bistrițeanca se află în aceste zile în Râmnicu Vâlcea,...

BISTRIȚA-NĂSĂUD : Percheziții la samsari implicați în comerțul cu animale vii

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud desfășoară 13 percheziții, la persoane fizice și juridice din județele Constanța și Prahova....
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -