joi, mai 28, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Conferința „Medierea- necesitate într-o Românie Europeană – Prefectul de BN, Ovidiu Frenţ a primit distincţia MEDIATOR DE ONOARE

  Must Read

  27 de decese au fost confirmate în judeţul Bistriţa-Năsăud

  Este vorba de un bărbat din orașul Beclean, care a fost depistat cu CoVid-19 în data...

  VIDEO: 4 tronsoane de drumuri județene au intrat în reabilitare

  Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, care a...

  BECLEAN: Caius Cârcu este nemulțumit de poluarea din zona unde funcționează stația de asfaltare a LDP SA

  Caius Cârcu, consilier local PMP în orașul Beclean scrie pe pagina sa de socializare că...

  Sala de şedinţe a primăriei Bistriţa găzduieşte la această oră,  Conferința „Medierea- necesitate într-o Românie Europeană. Evenimentul este programat să se desfăşoare pe parcursul a trei zile, prima zi consumându-se în sala de conferinţe a Hotelului Cora.

   

  La conferinţă sunt invitaţi să participle mediatori din întreaga ţară,  Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, Adjunctul Șefului Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Șeful Poliției Municipiului Bistrița, Presedintele Colegiului Director al Camerei Executorilor Judecatoresti Cluj, reprezentantul Consiliului de conducere al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România , avocați, notari, reprezentanți ai Consiliului de Mediere.

   

  Astăzi, în sala de şedinţe a primăriei Bistriţa sunt programate să aibă loc o serie de evenimente, alocuţiuni ale oficialităţilor locale, central dar şi ale invitaţilor. De asemenea, tot astăzi, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ va primi distincţia de “Mediator de Onoare”, iar absolvenţii cursului de mediator îşi vor primi certificatele de absolvire.

   

  Autorităţiile locale şi judeţene sunt reprezentate de prefectul Ovidiu Frenţ, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Ioan Ţintean, respectiv Vasile Puica, viceprimarul Gelu Muthi. Nu lipsesc de la întâlnire, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, Nicoleta Antal, adjunctul şefului IPJ BN, comisa şef Constantin Alexandru Bogdna, şeful Poliţiei Municipiului Bistriţa, comisar şef Ioan Nicolae Moldovan, personalităţi din justiţie şi avocatură.

   

  BIANCA PINTEA (Preşedintele Corpului Profesional al Mediatorilor din Bistriţa-Năsăud)

   

  „Ne bucură nespus ecoul pe care iniţiativa noastră l-a produs în rândul colegilor unde a câştigat suportul întregului corp profesional, dar şi în rândul autorităţilor de toate nivelele, dovedind prin implicarea lor actualitatea şi chiar necesitatea unui astfel de demers. Suntem convinşi că şi societatea în ansamblu va înţelege importanţa şi urgenţa acestei iniţiative şi că se va alătura, în măsura în care acest lucru va fi posibil şi necesar, efortului nostru de a adăuga o nouă dimensiune ariei de competenţă a profesiunii pe care o reprezentăm. Considerăm că prin efortul nostru profesional avem şansa să contribuim la deblocarea unei stări de aşteptare contraproductive, generatoare de tabere adverse care se bazează pe factorul timp, în speranţa că ceilalţi vor face prima greşeală. Este tocmai un aspect al rolului pe care ni l-am asumat ca mediatori, capabili ca în baza unor argumente juridice dar şi prin comunicare să reorientăm atenţia spre atingerea scopului , soluţia partilor, singura pe care o considerăm că aduce un aport pozitiv la evoluţia în ansamblu a societăţii.
  Având în vedere dinamica prin care colegii mei s-au distins de la întemeierea profesiei, considerăm că paşii concreţi spre soluţionare trebuie să înceapă odată cu această conferință, în prezenţa invitaţilor, beneficiind de prezenţa presei şi cu trimitere la publicul larg.
  Avem în vedere dezbaterea aspectelor practice ale problemelor în ideea concretizării unor propuneri de soluţii. Este imperativ necesar să găsim soluții pentru situația în care este societatea românească în acest moment.
  Considerăm că unele aspecte au fost abordate prea teoretic. Soluţiile pe care vrem să le propunem nu trebuie să fie doar clare, ele se recomandă să fie şi realiste pentru a putea fi implementate.
  Suntem conştienţi că ne adresăm unei problematici deosebit de delicate, cu un grad ridicat de dificultate. Există şi riscul ca demersul nostru să producă şi reacţii tendenţioase, mai ales pe fondul emoţional al ultimelor săptămâni. Este o realitate pe care ne-am asumat-o din clipa în care am decis să devenim mediatori.
  Acum ne angajăm într-un demers pe care îl girăm cu probitatea corpului nostru profesional. Avem încredere că nu vom rămâne singuri până la capătul drumului.

   

  Organizator al conferinței este Societate civilă profesională de mediatori Pintea și Asociații în colaborare cu Corpul Profesional al Mediatorilor din judetul Bistrița-Năsăud, Asociația Mediatorilor Profesioniști Bistrița Năsăud, Centrul de mediere Mureș, mediatori colaboratori din Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Călărași, Cluj, Dolj, Ialomița, Iași, Ilfov, Harghita, Hunedoara, Mureș, Sălaj, Suceava.
  Societatea Civilă profesională de mediatori Pintea și Asociații.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  27 de decese au fost confirmate în judeţul Bistriţa-Năsăud

  Este vorba de un bărbat din orașul Beclean, care a fost depistat cu CoVid-19 în data...

  VIDEO: 4 tronsoane de drumuri județene au intrat în reabilitare

  Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, care a vorbit astăzi despre faptul că,...

  BECLEAN: Caius Cârcu este nemulțumit de poluarea din zona unde funcționează stația de asfaltare a LDP SA

  Caius Cârcu, consilier local PMP în orașul Beclean scrie pe pagina sa de socializare că , de multă vreme traiul...

  Deputatul Ionuț Simionca a votat pentru modificarea START UP NATION

  Parlamentul a votat astăzi un proiect de modificare a programului Start-up Națion. Modificările vizează noi punctaje în funcție de mai multe...

  Doar 3 din cei 21 de consilieri locali bistrițeni și-au completat declarațiile de avere

  „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -