luni, septembrie 21, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Conducerile CJ BN și DGASPC vor neapărat să închidă Centrul pentru Protecția Copilului Năsăud

  Must Read

  SCRISOAREA DESCHISĂ A LUI CRISTIAN NICULAE CĂTRE TOȚI BISTRIȚENII

  Salut bistrițeni! Eu sunt Cristian Niculae! În această campanie electorală în care am intrat pentru câștigarea Primăriei Bistrița, mulți dintre dumneavoastră...

  IOAN TURC: Cu banii investiți în Pârtia Cocoș, putea fi rezolvată o bună parte din problemele pe care Bistrița le are.

  https://www.facebook.com/ioanturcpnl/posts/652977092292141 Am vorbit cu oamenii din Unirea și le-am ascultat nemulțumirile. De la iluminatul public la semaforizare, acești oameni au...

   

  Observăm că vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Alexandru Pugna, este foarte supărat pe noi consilierii locali din Năsăud din cauza opțiunilor noastre de vot cu privire la anumite proiecte promovate de primarul Romocea.

  Considerăm că domnul vicepreședinte Pugna a depășit limitele prin declarațiile pe care le-a făcut recent pe marginea proiectului de hotărâre cu privire la locațiile unde Fundația HHC România ar urma să construiască trei case de tip familial, proiect față de care noi grupul de consilieri liberali ne-am ABȚINUT de la vot.  Dar indiferent de opțiunea noastră, ținem să îi aducem aminte domnului Pugna că votul este liber și garantat, astfel că nu suntem roboții care ridică mâna la comandă după bunul plac al unora sau altora. Înainte de a ne exprima votul, noi consilierii liberali analizăm la modul foarte serios dacă proiectele de hotărâre dezbătute în ședințele de consiliu sunt sau nu benefice pentru cetățenii Năsăudului, care de altfel ne-au și trimis în Legislativul local.

  Revenind la proiectul cu privire la terenul necesar caselor de tip familial, repetăm: nu am votat împotrivă, ci ne-am abținut fiindcă avem îndoieli și întrebări la care nimeni nu ne răspunde, nici conducerea Consiliului Județean dar nici conducerea Direcției Generale pentru Protecția Copilului Bistrița-Năsăud.

  Oare aceste locații corespund scopului propus? Ce se întâmplă cu ceilalți copii, de la 42, câți vor intra în cele trei căsute, la 68 câți sunt acum în total în centrul de la Năsăud ? Ce se întâmplă cu personalul existent ?

  Este la fel de adevărat că și locațiile alese pentru a construi casele de tip familial, cu excepția uneia, nu sunt din cele mai potrivite. În prima fază primarul Mircea Romocea a propus ca, pe lângă terenul din curtea Centrului pentru Protecția Copilului Năsăud și care de altfel este în administrarea Consiliului Județean, să fie puse la dispoziția HHC România două suprafețe de teren din curtea unor școli        – unul la Școala Gimnazială Mihai Eminescu, iar celălalt la Școala de Aplicație.

  La aceste două variante primarul Mircea Romocea a renunțat de unul singur în urma protestelor părinților și a unor cadre didactice de la cele două școli, dar și a opiniilor pe care noi consilierii liberali ni le-am exprimat într-o ședință extraordinară din luna martie, când acest subiect a fost discutat la DIVERSE, deci nu a figurat ca proiect de hotărâre pe ordinea de zi și prin urmare nu a putut fi nici aprobat nici respins, așa cum domnul Pugna a lăsat să se înțeleagă din declarațiile sale.

  În urma insistențelor directorului DGASPC, Delia Fontul și a presedintelui CJ BN Radu Moldovan, primarul Mircea Romocea a propus alte locații:

  • una în cartierul Liviu Rebreanu, pe terenul cu parcul de joacă pentru copiii de la grădință, unde există și o cale de acces a cetățenilor din cartier, către terenuri agricole care însumează aproximativ 20 ha;
  • a doua locație este în spatele cladirii fostei farmacii de pe str. Piața Unirii, cu acces prin curte comună cu mulți alți locatari.

  Centrul Pentru Protecția Copilului Năsăud, centru de plasament de tip familial, este cel mai bine dotat centru pentru copiii din județ și poate din România. În spațiile actuale sunt instituționalizați 68 de copii, în camere cu 4 sau maxim 5 paturi. Există săli pentru servirea mesei pentru grupe de 10-12 copii, bucătării, grupuri sanitare, spații pentru diverse activități educative, spații de joacă adecvate, dar și personal de pază permanent. De asemenea, corpul administrativ și de servicii este bine utilat și dotat, ca să nu mai discutăm de personalul din instituție care este unul profesionist.

  Nu înțelegem deci de ce se ține atât de mult să se distrugă ceva bun ce există în Năsăud.

  Vicepreședintele Alexandru Pugna a declarat jurnaliștilor o serie de neadevăruri, printre care și faptul că președintele CJ BN, domnul Emil Radu Moldovan ar fi venit la Năsăud și ar fi avut o discuție față în față cu viceprimarul Niculai Găitan dar și cu ceilalți consilieri liberali. Total neadevărat!!!

  Președintele Radu Moldovan a avut doar o discuție telefonică cu viceprimarul Găitan, înainte de schimbarea locațiilor stabilite inițial (cele din curțile școlilor), prin care solicita susținerea proiectului fără alte informații.

   

  Pe de altă parte, constatăm că se exagerează și cu privire la valoarea investițiilor propuse la Năsăud comparativ cu ceea ce s-a investiti la Teaca. Dacă la Teaca cele DOUĂ case de tip familial au fost construite și dotate cu putin peste 100.000 de euro, la Năsăud, pentru construirea și dotarea a TREI case de același tip se avansează suma de 600.000 de euro.

  La fel de interesant este și faptul că administrațiile din Beclean și Bistrița, potrivit informațiilor noastre, nu au fost de acord cu implementarea acestui proiect cu privire la casele de tip familial. Oare de ce?

  În plus, vicepreședintele Pugna amenință cu mutarea proiectului la Bistrița, în condițiile în care nici măcar nu a purtat o discuție de principiu cu primarul Ovidiu Crețu și nu are vreun acord al consilierilor locali bistrițeni.

  Ni se pare că mai marii de la județ  țin musai să închidă Centrul de la Năsăud, fără a avea motive întemeiate la bază, având în vedere presiunile pe care le fac asupra noastră prin intermediul declarațiilor de presă, dar și având în vedere întâlnirea convocată de domnul Pugna, luni, 6 aprilie, la Centrul pentru Protecția Copilului, întâlnire la care să participe conducerea DGASPC BN, personalul angajat de la Centrul pentru protecția Copilului și consilierii locali din Nasaud.

   

  Prin urmare, noi consilierii locali liberali îi invităm pe această cale pe cetățenii orașului Năsăud să își spună punctul de vedere, referitor la această situație delicată, la sediul Centrului pentru Protecția Copilului din str. Vasile Nașcu, nr. 47, LUNI, 6 aprilie, ora 9.00.

   

  Noi consilierii PNL NU dorim inchiderea centrului! NU dorim pierderea locurilor de muncă de către personalul de la centru

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  SCRISOAREA DESCHISĂ A LUI CRISTIAN NICULAE CĂTRE TOȚI BISTRIȚENII

  Salut bistrițeni! Eu sunt Cristian Niculae! În această campanie electorală în care am intrat pentru câștigarea Primăriei Bistrița, mulți dintre dumneavoastră...

  IOAN TURC: Cu banii investiți în Pârtia Cocoș, putea fi rezolvată o bună parte din problemele pe care Bistrița le are.

  https://www.facebook.com/ioanturcpnl/posts/652977092292141 Am vorbit cu oamenii din Unirea și le-am ascultat nemulțumirile. De la iluminatul public la semaforizare, acești oameni au cerințe simple: să se facă...

  Stelian Dolha: „Viitoarele administrații ale primăriilor și Consiliul Județean trebuie să se implice mult mai activ în susținerea intereselor fermierilor din Bistrita-Năsăud. Ce sprijin...

  Alături de Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care a răspuns invitației pe care i-am făcut-o, am discutat cu fermierii din Bistrița-Năsăud despre problemele care-i apasă...

  PENTRU A NU RĂMÂNE ÎN COADA ARDEALULUI, TREBUIE SĂ NE DESPĂRȚIM DE MOȘTENIREA LUI OVIDIU CREȚU LA BISTRIȚA

  Dacă sufletele noastre mai sunt ardelenești, dacă ne mai amintim de mitul Bistriței de dinainte de revoluție, în care inițialele județului însemnau Boierii Nordului,...

  5 cazuri de persoane infectate astăzi în Bistrița-Năsăud. Ne apropiem de decesul cu numărul 100. Încă un cadru didactic pozitiv: o...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud s-a schimbat din nou, astăzi fiind raportate 5 cazuri de  infectare  în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -