vineri, mai 29, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Conducerea LEONI Bistrița s-a sucit: nu mai vrea testare colectivă

  Must Read

  ETAPA A 2-A DE RELAXARE: Vezi ce poţi face de LUNI, 1 IUNIE…

  HOTĂRÂRE nr. 26 din 28.05.2020 privind propunerea de modificare / completare / relaxare a măsurilor de prevenire și...

  Lupii au atacat o stână din Runcu Salvei și au ucis mai multe oi și capre

  Atacul a avut loc miercuri spre joi noaptea, haita de lupi reușind să ucidă...

  Deputatul Daniel Suciu despre Ion Ștefan: Multă ipocrizie poate încăpea într-un ministru atât de insignifiant.

  Declarația aparține deputatului Daniel Suciu și face referire la ministrul Lucrărilor Publice și...

  Decizie cel puțin bizară a conducerii celui mai mare angajator din Bistrița-Năsăud, LEONI, care anulează discuțiile avute de către aceștia cu factori de decizie importanți de la nivelul administrației județene și locale: vrem testări în masă – nu mai vrem testări în masă!

  OFICIAL

  Această săptămână a început cu bâlbe din partea administrației județene în ceea ce privește situația unor angajați din cadrul Leoni. Presa locală a dat informația potrivit căreia un angajat al firmei Leoni ar fi fost confirmat pozitiv în urma testării pentru noul coronavirus, însă Direcția de Sănătate Publică a infirmat această știre, urmând ca după două zile, atunci când deja erau anunțați doi pozitivi și alți doi suspecți, să recunoască primul caz.

  Numărul cazurilor celor infectați cu Covid-19 în Leoni a ajuns la cinci, informație confirmată de prefectul Stelian Dolha încă de aseară, moment în care a precizat și faptul că a luat legătura cu reprezentații Leoni, aceștia fiind interesați de o testare în masă. Informația a fost confirmată și în această dimineață tot de către prefectul Dolha care a completat cu faptul că s-a discutat inclusiv cu managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, dar și cu Ministerul Sănătății, pentru a se practica un tarif diferențiat pentru Leoni, firma numărându-se printre donatorii de bani către unitatea spitalicească în perioada stării de urgență.

  Gabriel Lazany confirmă toată povestea și explică pentru stiridebistrita.ro cum se va aborda intreaga situație. Stelian Dolha anunțase că testările în masă vor începe cel mai târziu de mâine, Lazany cel mai probabil de luni, însă… supriză! Conducerea Leoni se răsgândește și nu mai vrea testarea angajaților, fie ea individuală sau de grup, preferând eventual o altă perioadă de timp, dacă vor mai considera necesar acest lucru.

  PE SURSE

  Care ar fi, totuși, motivația conducerii firmei pentru schimbarea bruscă de direcție?! Unele guri spun că înalata comenduire germană de la Kitzingen nu ar fi fost de acord cu testarea, motivarea fiind de ordin financiar, cheltuielile în această perioadă delicată fiind foarte bine controlate, dar dacă au reușit să facă o donație, de ce s-ar fi „zgârcit” la plata unor teste pentru angajații proprii, tariful fiind consistent redus?

  Alții spun că un operator privat din domeniul sănătății, evident local, și-ar fi băgat coada și a lansat o contra ofertă, ca între „privați”, ceea ce ar fi dus la întreruperea tratativelor cu SJUB.

  Indiferent care ar fi motivele sucirii de la o oră la alta, este cel puțin bizar de ce ințial s-a apelat la sprijinul autorităților (care s-au băgat în priză până la nivel de minister), iar apoi au bătut în retragere „elegant”.

  În acest moment sunt cinci angajați ai Leoni confirmați cu Covid-19, toți internați, iar DSP a pornit ancheta epidemiologică pentru aceste cazuri. Contacții direcți ai celor infectați se află în izolare la domiciliu, conform prefectului Stelian Dolha. Pe măsură ce vor fi depistați și alți angajați cu Covid-19, aceștia vor fi internați la rândul lor în spital, fiind vorba de încă câteva cazuri de persoane suspecte.

  - Advertisement -

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  - Advertisement -

  Latest News

  ETAPA A 2-A DE RELAXARE: Vezi ce poţi face de LUNI, 1 IUNIE…

  HOTĂRÂRE nr. 26 din 28.05.2020 privind propunerea de modificare / completare / relaxare a măsurilor de prevenire și...

  Lupii au atacat o stână din Runcu Salvei și au ucis mai multe oi și capre

  Atacul a avut loc miercuri spre joi noaptea, haita de lupi reușind să ucidă mai multe oi și capre. Informația...

  Deputatul Daniel Suciu despre Ion Ștefan: Multă ipocrizie poate încăpea într-un ministru atât de insignifiant.

  Declarația aparține deputatului Daniel Suciu și face referire la ministrul Lucrărilor Publice și Dezvoltării Regionale. Suciu susține că...

  Școala Generală nr. 1 a intrat în reabilitare. Reconstrucția școlii este supervizată de doi ingineri constructori tineri – Diana și Valentina

  A început șantierul de la Școala Generală nr. 1 – un proiect de reabilitare și modernizare, în valoare de 3,9 milioane euro, finanțat...

  DEPUTATUL IONUȚ SIMIONCA: Hristos s-a înălțat, dragi bistrițeni!

  Odată cu Înălțarea Domnului celebrăm și Ziua Eroilor, când ne aducem aminte de toți acești bravi români care și-au dat viața pentru...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -