Acasă EVENIMENT COMPANIA LEONI, BLOCATĂ ÎN CONTINUARE DE GREVA SPONTANĂ A ANGAJAŢIILOR. Foto şi...

COMPANIA LEONI, BLOCATĂ ÎN CONTINUARE DE GREVA SPONTANĂ A ANGAJAŢIILOR. Foto şi VIDEO

0

Problemele de la Compania LEONI nu s-au rezolvat, angajaţii nefiind deloc impresionaţi de faptul că noul contract colectiv de muncă a fost acceptat de CEO-ul de la Munchen. Practic, în această dimineaţă, toţi angajaţii de pe schimbul 1, de la cele două fabrici au refuzat să mai intre pe liniile de producţie.

Oamenii reproşează angajatorului faptul că nu asigură salarii pe măsura muncii grele prestate, în timp ce alţi muncitori, deşi au lucrat peste program nu şi-au primit nici măcar salariu mediu pe economie.

La ora redactării acestui material, muncitorii refuză să intre pe linii, ei spunând că s-au săturat de minciunile directorilor de la LEONI, de promisiunile care nu s-au mai îndeplinit niciodată.

Din câte se pare, problemele la Leoni sunt mai vechi,  această grevă spontană fiind consecinţa modului în care muncitorii au fost şi sunt trataţi de această firmă, dar, mai ales a faptului că în ultimele 6-7 luni, normele au crescut, dar salariile au rămas la fel de mici.

CEO-ul companiei refuză  să stea de vorbă cu reprezentanţii mass-media. Mai mult, jurnaliştii nu au avut acces nici măcar în parcarea producătorului neamţ. Liderul de sindicat nu a putut fi nici el contactat pentru a comenta situaţia.
Fabrica deschisă la Bistriţa produce cablaje auto deja de aproape 14 ani, formându-şi oamenii chiar la locul de muncă. Piatra de temelie la fabrica de la Bistriţa a fost pusă în 2002, producţia în noua hală începând un an mai târziu, în 2003, cu modelul clasa A de la Mercedes. Unitatea de la Bistriţa mai asamblează cablaje pentru Mercedes, Rolls Royce sau BMW.

În urmă cu un an, nemţii de la Leoni au mai deschis o unitate de producţie în Bistriţa. Leoni este cel mai mare angajator din Bistriţa-Năsăud şi printre cei mai mari din Transilvania. În cele două fabrici din Bistriţa lucrează în jur de 8.000-9.000 de oameni, producătorul angajând în permanenţă.

vom reveni

Exit mobile version