Acasă Politica Comisia pentru Cultură și Media din Senatul României s-a întrunit la Bistrița

Comisia pentru Cultură și Media din Senatul României s-a întrunit la Bistrița

0

Lucrările Comisiei pentru Cultură și Media din Senatul României au avut loc joi, 18 aprilie. Din partea comisiei au fost prezenți la eveniment Radu Cosmin Preda președinte, Turos Lóránd vicepreședinte și Dan Lungu membru. La invitația noastră, ne-au onorat cu prezența  Alexandru Pugna, secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale și domnul Mirel Taloș, vicepreședinte al Institutului Cultural Român. Au participat reprezentanți ai instituțiilor culturale din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Iași, Mureș, Satu-Mare, Suceava și reprezentanți ale unor asociații culturale.

Lucrările ședinței s-au desfășurat în Sala de ședință a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud unde ne-au fost amfitrioni  Ovidiu Frenț prefect al județului,  Vasile Puica și Ioan Țintean vicepreședinți ai Consiliului Județean și Ovidiu Teodor Crețu primar al municipiului.

Au fost dezbătute probleme legate de patrimoniul cultural național, situația actuală a culturii tradiționale și a bisericilor de lemn din Transilvania, accesarea fondurilor culturale și reabilitarea monumentelor istorice.

”Seara, de la ora 18 am organizat împreună cu comisia, o întâlnire a poeților și scriitorilor din județul Bistrița-Năsăud, care s-a desfășurat la Palatul Culturii. Alături de noi a fost Alexandru Pugna secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale,  Ioan Țintean vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și Ovidiu Teodor Crețu primar al Bistriței. Un public numeros și avizat a urmărit cu un interes deosebit prezentările de carte ce au avut loc cu acest prilej. Invitații au avut oportunitatea de a interacționa cu autorii și oficialitățile prezente la eveniment. Pe această cale, vreau să mulțumesc gazdei noastre,  prof. doctor Dorel Cosma, care ne-a fost alături în organizarea acestui eveniment”, a spus senatorul ALDE Ioan Simionca, organizator și gazdă a acestei întâlniri.

Exit mobile version