Acasă Politica COMISIA DE AGRICULTURĂ A AVIZAT LEGEA VIEI ȘI VINULUI

COMISIA DE AGRICULTURĂ A AVIZAT LEGEA VIEI ȘI VINULUI

0

Proiectul Legii viei şi vinului a trecut în sfârşit cu raport favorabil de comisia de agricultura a Camerei Deputaţilor. Nu e o lege oarecare, ci una completă care înlocuieşte cu totul, după adoptare, legea din 2002, modificată în 2007, scrie deputatul Stelian Dolha pe pagina sa de facebook.
Astăzi am reuşit în mai bine de trei ore să punem cap la cap zecile de ore petrecute de colegii noştri în subcomisia specială şi in sedintele de comisie dedicate acestei legi. Legea, iniţiată de colegi din comisie, introduce reglementari stricte de la înfiinţarea plantaţiilor, organismele de reglementare, modul în care se produce vinul , mustul, ce înseamnă falsificarea, etc. Proiectul introduce sancţiuni foarte drastice, inclusiv cu circumstanţe agravante, care pot atrage pedeapsa cu trei luni de închisoare pentru cei care produc pentru comercializare falsuri, aşa zisul vin contrafăcut.
Proiectul, care a trecut de Senat mai are nevoie de avizul comisiei de administraţie, după care va ajunge la vot în plen.

Exit mobile version