Acasă Administratie COLEGIUL PREFECTURAL acasă la Tăşuleasa Social

COLEGIUL PREFECTURAL acasă la Tăşuleasa Social

0

Astăzi o nouă premieră: am organizat ședința Colegiului prefectural la sediul ”Tășuleasa Social”, cea mai importantă O.N.G. din județul nostru. Aici, în ultimii 16 ani, s-a născut, s-a dezvoltat și s-a consolidat o adevărată școală care promovează voluntariatul, dragostea pentru mediu, formarea și implicarea tinerilor (și nu numai) în problemele comunității. O organizație care nu doar ne arată fără reținere tarele care ne înconjoară dar care și desfășoară o multitudine de activități pentru îndreptarea acestora.

Am explicat colegilor importanța eliminării barierelor și normalitatea parteneriatului între instituții și societatea civilă, Instituția prefectului fiind în ultimii ani un partener tot mai implicat în proiectele acestei organizații. M-a bucurat să văd împreună toți actorii importanți în protejarea mediului în general și a pădurii în special: voluntari, Garda Forestieră, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu, I.S.U., I.J.J., I.J.P., Parcurile Naționale Rodnei și Călimani.
Am discutat în deschiderea ședinței despre situația de urgență creată în județul nostru de încetarea activității operatorului unic de salubrizare, S.C. Vitalia Servicii pentru Mediu S.A., arătând măsurile pe care le-am dispus încă din 12.08.16 în cadrul Com. Jud. pentru Situații de Urgență precum și despre obligațile legale în acest domeniu ale administrațiilor locale, ale persoanelor fizice și juridice. Am cerut instituțiillor cu atribuții legale în domeniul sănătății publice, sanitar-veterinar, protecției mediului, gospodăririi apelor, precum și structurilor M.A.I. să monitorizeze atent situația creată și să acționeze imediat cu sancțiuni acolo unde vor constata încălcări ale legii.

Acest contrast între situația prezentă a salubrizării județului și activitatea Asociației ”Tășuleasa Social” reprezintă exemple de ”Așa DA” și ”Așa NU” a societății în care trăim și ne arată cât mai avem de muncit cu toții pentru a ajunge să găsim și să aplicăm soluții legale și eficiente la problemele comune.
Dezavuez încercările unor persoane și organizații de a-și crea un capital de imagine pe această problemă reală a salubrizării județului nostru. O problemă pe care niciun primar sau operator nu o vor putea rezolva fără ca noi toți să contribuim prin respectarea regulilor minime privind igiena, curățenia și depozitarea deșeurilor DOAR în locurile și în recipienții destinați acestui scop! Această situație poate fi un exercițiu care sper că ne va educa pe toți, instituții, operatori și cetățeni, pentru ca în viitor satul, orașul, județul nostru, să arate curat și frumos, așa cum este, de exemplu, ”Tășuleasa”!

Exit mobile version