CNAIR A ANULAT LICITAȚIA DE ELABORARE A SF-ULUI pentru AUTOSTRADA NORDULUI

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anulat licitația de elaborare a studiului de fezabilitate pentru lotul 1 Baia Mare – Bistrița din drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava, cunoscut ca “Autostrada Nordului”. Amintim că pentru celelalte două loturi, Bistrița – Vatra Dornei și Vatra Dornei – Suceava, au fost semnate contractele în martie 2021.

Știrea inițială este aici: http://https://www.economica.net/autostrada-nordului-cnair-a-anulat-licitatia-pentru-lotul-1-baia-mare-bistrita_515987.html?fbclid=IwAR1uYvLnzNboElFNCeww-HQT-rnZnaGn9a9b2eqdn_XwAcIKmtivERNY_38

CONTEXT

Licitația de elaborare studiu de fezabilitate drum de mare viteză Baia Mare – Suceava lot 1 Baia Mare – Bistrița a fost anulată din cauză că „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”, se arată în anunțul publicat pe 9 iunie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Pentru acest contract, estimat la 23 de milioane de lei, CNAIR primiseră trei oferte, din care declarase câștigătoare pe 20 noiembrie 2020 pe cea a asocierii SEARCH CORPORATION (Leader), FORMIN, Egis International SAS, EGIS ROMANIA S.A, cu preţul de 15.206.688,64 Lei fără TVA. Ulterior, licitația a fost contestată de către un participant exclus din procedură iar CNAIR a fost obligată să reevalueze oferta declarată câștigătoare.

Ce s-a întâmplat? 

Pe 10 martie 2021, CNAIR a semnat contractele având ca obiect Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteză Baia Mare – Suceava: LOT 2, Bistrița – Vatra Dornei și  Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteză Baia Mare – Suceava: LOT 3, Vatra Dornei – Suceava. Ofertantul declarat câștigător pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent lotului 2, Bistrița – Vatra Dornei este S.C. EXPLAN S.R.L., valoarea contractului fiind de 15.793.026,12 lei fără TVA.

Studiul de Fezabilitate pentru lotul 3, Vatra Dornei – Suceava, va fi elaborat de ASOCIEREA S.C. BEST CONSULTING & DESIGN S.R.L. – INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A., valoarea contractului fiind de 14.475.000,00 lei fără TVA.
Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Pe 17 mai, CNAIR a depus cererea de finanțare pentru proiectul “Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteză Baia Mare- Suceava, Lot 1 Baia Mare- Bistrița” în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Rămâne de văzut dacă și când va fi relicitat lotul 1 Baia Mare – Bistrița pentru a fi realizat studiul de fezabilitate pe întreg traseul „Autostrăzii Nordului”.