Pro Politica

Clădirea fostei Poște de la Coroana a fost cumpărată de antreprenorul clujean Dorel Goia (TeraPlast)

Bistrița are în patrimoniul său, fie public sau privat, o serie de clădiri rămase efectiv în paragină, unele dintre aceste devenind chiar un pericol public. Altele, însă, au captat atenția unor investitori, aceștia din urmă reușind să scoată din hizenie locuri care altă dată erau puncte de reper pentru bistrițeni.

Restaurantul Parc, sau complexul de clădiri industriale de pe Drumul Cetății, fosta FLP, sunt doar două „mici” exemple de imobile reabilitate și care schimbă fața orașului, grație unui investitor imobiliar. Fosta cladire a Bibliotecii Județene, fostul cinematograf „23 August”, imobilele în care au fost Jandarmeria și Taberele, pe Independenței, sunt exeplele negative în acest sens, acestea devenind ruine în mijlocul orașului.

În această categoriear fi putut ajunge inclusiv clădirea foste Poște de la Coroana, clădire care a adăpostit sediul central al Romtelecomului, Poșta, dar și câteva bănci. Acum, imobilul a fost cumpărat de una din firmele clujeanului Dorel Goia, acționarul majoritar al TeraPlast, devenit astfel un dezvoltator imobiliar serios și în Bistrița.

Conform bistritabusiness.ro, fostul sediul al TELEKOM din Piața Petru Rareș a fost cumpărat în urmă cu câteva săptămâni, la licitație, de o firmă a antreprenorului Dorel Goia, acționarul principal al TeraPlast SA. Valoarea tranzacției a fost de cca. 620.000 euro, precizează sursa citată, după ce prețul inițial solicitat de Telekom a fost de 940.000 euro, redus ulterior la 750.000.

Cei mai mari chiriași ai clădirii vor fi chiar Telekom și, surpriză, BCR (în spațiul utilizat până anul trecut de Bancpost). Sediul sucursalei BCR, din spatele Prefecturii, va trece printr-un proces de modernizare și va fi scos la vânzare, spun sursele citate, fiind mult prea mare pentru nevoile băncii.

Ce a cumpărat, concret, compania controlată de Dorel Goia?

Teren în suprafaţă de 1989 mp, din acte şi măsurători; construcţie C1 – Sediu CTA, Oficiul nr. 1 Bistriţa, Corp A, cu o suprafaţă construită la sol de 397 mp.; construcţie C2 – Sediu CTA, Oficiul nr. 1 Bistriţa, Corp B, cu o suprafaţă construită la sol de 577 mp.; construcţie C3 – Sediu CTA, Oficiul nr. 1 Bistriţa, Corp C, cu o suprafaţă construită la sol de 333 mp.; construcţie C4 – Sediu CTA, Oficiul nr. 1 Bistriţa, Corp D, cu o suprafaţă construită la sol de 101 mp., precizează sursa citată.

Omul de afaceri Dorel Goia deține mai multe spații comerciale în Bistrița și în alte orașe importante din Transilvania. El este, totodată, acționarul principal al grupului TeraPlast. Mai mult, compania a anunțat chiar azi faptul că, pe terenul unde a funcționat TeraPlast înainte de mutarea în parcul industrial de la Sărățel, se vor construi 240 de apartamente, fiind vorba de o coalborare cu o firmă din domeniul imobiliar.

Exit mobile version