CIPRIAN MOLDOVAN: Radio Transilvania, după 23 de ani

Must Read

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret...

AS TV Bistrița are un nou director general: Dorel Cosma

Fostul manager al Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, Dorel Cosma a fost prezentat astăzi ca noul director general al...

VIDEO: PNL se pregătește de alegeri interne. Congresul Național ar putea avea loc la jumătatea lunii septembrie. Ce va face Robert Sighiartău și Ioan...

Ludovic Orban, preşedintele PNL, anunţă că vor fi demarate în scurt timp procedurile pentru organizarea Congresului de alegeri în...

Am intrat gatuit de emotie in ceea ce avea sa insemne prima emisie a unui post de radio in Bistrita. Veneam dintr-o biblioteca de tara si tot ceea ce vedeam mi se parea uluitor. Eram pur si simplu coplesit si ma gandeam, uitandu-ma la dezinvoltura lui Mircea Bradu si a celor cativa colegi veniti de la Oradea in fata microfonului, ca n-o sa reusesc niciodata sa realizez o emisiune. Si am ramas 12 ani, timp in care Radio Transilvania, avea sa mai deschida inca vreo 12 statii, iar eu am parcurs drumul de la reporter la redactor, redactor-sef si director. Am realizat mii de emisiuni si am avut parte de cea mai grozava experienta a vietii, aceea de a fi corespondent al BBC, post ascultat in Romania, inainte de 1989, in clandenstinitate. Radioul inseamna, insa, in primul rand oamenii care se perinda prin fata microfonului sau scriu stiri. De aceea am sa fac un exercitiu de memorie sa vi-i reamintesc pe cei care, vreme indelungata, au intrat in casele dumneavoastra pe calea undelor, intr-o ordine pur si simplu aleatoare :

Catalina Sasarman, una dintre cele mai bune voci de radio pe care am auzit-o, partenera ani la rand la emisiunea ,,De vorba in orele noptii’’, un fel de ,,Midnight Caller,,  bistritean.

Mirela Toth, sufletul si constanta radioului, organizata si loiala este omul care a evoluat incredibil pe perioada cat a lucrat la radio.

Andreea Dana Cristian, acesta era un pseudonim, cu o voce curata si un entuziasm debordant, creativa si harnica era ceea al carei ras era molipsitor.

Augusta Ratiu, nu-i stiu numele dupa sot, dar asa ati cunoscut-o, intransigenta cu ea si cu ceilalti, o excelenta cunoscatoare a genurilor muzicale si o colega pe care te puteai baza.

Liana Szabo, cea mai longeviva angajata a postului de radio Transilvania, un excelent om de marketing, dar si realizatoare de emisiuni.

Delia Rusti, o voce calda, o prietena dedicate cu un suflet mare.

Cristina Vlasa, știristă de primă mână cu o voce dinamică de radio modern.

Simona Bozbici, mai intai colaboratoare, in timp ce lucra pentru cotidiene centrale si regionale, apoi redactor-sef la radio, o excelenta si curajoasa jurnalista.

Cristina Muresan, cea mai tanara colega cand s-a deschis radioul, cred ca avea vreo 19 ani, pasionata de muzica.

Voichita Anton, vesela si mereu plina de energie, o colega de nota 10, ne aducea contractile de publicitate, atat de necesare.

Cerasela Ratiu, colega noastra de la Beclean, harnica, organizata si mereu atenta la detalii.

Gigi Dodu, o voce inconfundabila, cu un timbru de voice-over american, o legenda a radioului si o enciclopedie a muzicii international.

Florin Moldovan, rebel si creativ, a venit in radio de pe bancile facultatii de teologie pentru o vara si a ramas 11 ani, pasionat de muzica country, cu un glas de exceptie.

Leonard Muha, copilul rasfatat al radioului, specialist in underground, realizator de emisiuni cu o abordare  nonconformist.

Vasile Timbolmas, omul bun la toate, un electronist si un inginer de sunet cum rar am mai intalnit, dar si un cunoscator al muzicii usoare romanesti din toate timpurile.

Alexandru Pugna, indragitul interpret de muzica populara, realizatorul emisiunii ,, La izvor de cant si dor”, un profesionist desavarsit.

Gheorghe Marginean, impetuos si charismatic.

Cristian Csaszar, o voce foarte buna de radio, mereu vesel, un coleg pe care te puteai baza oricand.

Alex Marius Podariu, a ramas sa duca mai departe sunetul radioului, serios si implicat.

Marius Chiuzan, un stirist harnic si meticulos, o figura aparte in peisaj, chiar daca atunci nu alerga cu bicicleta dupa informatii.

Caius Diugan, de la statia Radio Transilvania din Beclean, desi inginer cu reale calitati de journalist, un prieten adevarat.

Alin Cordos, o perioada redactor, un jurnalist abil, cu verb si o scriitura proprie unui autor de carti, incisiv si  bun cunoscator al peisajului politic bistritean.

Au mai realizat emisiuni la Radio Transilvania in regim de colaboratori : Adrian Linca,  Alexandru Uiuiu, Gavril Tarmure, Alexandru Cristian Milos, Parintele Lazar Cozman , Parintele Nicolae Feier, Sper din tot sufletul sa nu fi uitat pe cineva, iar daca am facut-o a fost absolut neintentionat si imi cer iertare. Un gand bun tuturor, oriunde ati fi !

- Advertisement -

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisement -

Latest News

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret...

AS TV Bistrița are un nou director general: Dorel Cosma

Fostul manager al Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, Dorel Cosma a fost prezentat astăzi ca noul director general al AS TV Bistrița. Angajații au...

VIDEO: PNL se pregătește de alegeri interne. Congresul Național ar putea avea loc la jumătatea lunii septembrie. Ce va face Robert Sighiartău și Ioan...

Ludovic Orban, preşedintele PNL, anunţă că vor fi demarate în scurt timp procedurile pentru organizarea Congresului de alegeri în partid. Congresul va fi însă...

Cu și despre Nina Cassian la Clubul Cultural COȘBOOK al Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud

Clubul Cultural COȘBOOK al Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a găzduit joi, 13 mai, vizionarea documentarului„Distanța dintre mine și mine”,film realizat de Mona Nicoară...

Cu stângu-n dreptul: ”Ioan Slavici nu vrea biciclete” : Strada e mult prea îngustă și mult prea circulată de mașini de diferite tonaje. Locuitorii...

Demararea lucrărilor pentru amenajarea unei piste pentru biciclete și pe strada Ioan Slavici pare să deranjeze locuitorii din zonă. Amintim că e vorba de...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -