Acasă Politica CINE A ÎNREGISTRAT PE CINE?

CINE A ÎNREGISTRAT PE CINE?

0

Scandalul înregistrărilor din PNL izbucnit la Bistriţa a fost recunoscut în cadrul conferinţei de presă susţinută astăzi de co-preşedintele Stelian Dolha şi senatorul Cristian Florian.

Liderii bistriţeni ai Partidului Naţional Liberal s-au întâlnit astăzi cu presa , asta, după ce, la nivel naţional, au fost făcute publice înregistrările de la şedinţele ţinute cu uşile închise de liberali la Bistriţa. În opinia lui Stelian Dolha, lucrurile nu sunt chiar aşa de negre, aşa cum au fost prezentate de presă, dar situaţia în partid nu este încă deloc clară. Mai mult, Dolga a confirmat faptul că va cere Comitetului Executiv Judeţean, demisia celui care a aranjat respectivele înregistrări: „ Vă spun foarte clar în momentul în care aflăm, aflaţi, aveţi probe, dar probe, nu poveşti, propun demiterea lui din PNL. Categoric. Indiferent cine este. Propun demiterea lui. Excluderea lui din PNL. Ieri, am mai făcut ceva, la o şedinţă, tot pe fostul PNL, am spus, hai să avem un alt început. Am cumpărat un reportofon şi am spus, de acum, înregistrăm şedinţele noastre, dar pentru asta aveam nevoie şi de acordul colegilor şi i-am întrebat pe fiecare dintre ei. Părerile au fost împărţite. Acum trebuie să vedem şi cât este de legală chestia. Am spus aşa, nu mai trebuie să vă chinuiţi voi cu înregistrările. Unii, alţii,dar scriem, mare, în spate: şedinţa este înregistrată şi fiecare este responsabil pentru ceea ce vorbeşte. Acum să vedem, e nevoie, totuşi, de opinia juridică, clară, dacă o astfel de practică se poate într-un partid politic. Eu mi-aş dori-o”, a spus Dolha.

Punctual, senatorul Cristian Florian , a precizat că se dă prea mare importanţă acestui scandal, deoarece, interesul real şi toate eforturile trebuiesc îndreptate spre construirea noului Partid Naţional Liberal: “ Aş vrea să fac o scurtă intervenţie pe subiectul acesta. Pentru mine este o greşeală de a aborda, după atâta timp de la fuziune, discuţii de tipul vechiul PDL, vechiul PNL. Pe mine nu mă interesează nici vechiul PDL, nici vechiul PNL. Mă interesează ce se întâmplă cu PNL, astăzi. Aşa cum eu sunt coleg cu domnul Atanasiu şi cu cei din jurul său şi dânsul este coleg cu mine. Şi cred că abordarea de a fae şedinţe pe vechiul PNL, pe vechiul PDL, la nivel local şi la nivel naţional, este o greşeală. Este o greşeală în a ne întâlni vechii PNL-işti, vechii PDL-işti. Dacă avem probleme, indiferent de ce natură, le discutăm cu toţii, pentru că ceea ce se întâmplă în interiorul partidului se răsfrânge asupra noastră, asupra tuturor”, a precizat Cristian Florian.

Reamintim faptul că în urmă cu o săptămână, în presă au fost aruncate mai multe înregistrări ambientale realizate de personae necunoscute la întâlnirile cu uşile închise ţinute de liberal la un hotel din Bistriţa. Scandalul politic a izbucnit în momentul în care vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu a atacat în termini duri pe liderii fostului Partid Democrat Liberal.

Exit mobile version