EXONERAT DE ACUZAȚII-RĂMÂN PRIMAR INDEPENDENT

Must Read

PSD BN: Vlad Voiculescu trebuie să demisioneze dacă are onoare și principii!

O vorbă înțeleaptă din bătrâni spune că dacă vin 3 oameni diferiți și-ți spun că ești beat, trebuie să...

71 de cazuri noi la 426 de teste efectuate. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,47 la nivel județean

Numqi puțin de 71 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate...

Tragedia de la Spitalul VICTOR BABEȘ a fost ascunsă de Ministerul Sănătății și DSU-ul lui Arafat

Ministerul Sănătății și DSU au ieșit să comunice oficial despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde 3...

În aprilie 2012, primarul comunei Sever Mureșan, era chemat la DNA din cauza unor păşuni montane aflate in administraţia primăriei telcene, despre care unii localnici susţin că au fost impărţite după ureche şi nu concesionate prin licitaţie.

 

Păşunile cu pricina au fost subiect de dispută acum doi ani şi intre autorităţile locale ale comunelor Telciu şi Romuli, pe de o parte, şi cele din comuna Moisei, judeţul Maramureş, pe de cealaltă. Dacă pentru Romuli, cazul a fost tranşat, nu acelaşi lucru se poate spune despre Telciu, caz care se află incă pe rolul instanţelor de judecată.
Practic este vorba de circa 300 de hectare de păşune de pe Muntele Bătrana, suprafaţă care potrivit extraselor de carte funciară se află pe raza administrativă a comunei Telciu. Insă localnicii din Moisei ca şi cei din Telciu susţin fiecare că ei sunt proprietarii de drept.
Deşi s-a ajuns in instanţă, autorităţile din cele două judeţe, inclusiv cei doi prefecţi, au ajuns la o inţelegere temporară ca pană la rezolvarea cazului din punct de vedere juridic, Consiliul Local Telciu să fie cel care aprobă inchirierea suprafeţelor crescătorilor de animale din Moisei pentru ca aceştia să işi poată incasa subvenţia de la APIA. Drept urmare circa 150 de hectare au ajuns să fie folosite de crescătorii de animale din Moisei. In plus, parte din celelalte suprafeţe de păşuni pe care comuna Telciu le are in proprietate au fost inchiriate şi altor crescători de animale din judeţul nostru.
Numai că acest lucru a nemulţumit pe oamenii din Telciu care au inceput să vocifereze, cu atat mai mult cu cat aceştia folosiseră şi ei pană nu demult o parte din suprafeţele respective.
Cum miza este subvenţia de la APIA, de circa 350 de euro per hectar, toată lumea se vrea mare crescător de animale şi, mai ales, pe o suprafaţă cat mai intinsă. Numai că suprapunerea suprafeţelor nu este admisă de lege şi astfel, pe langă carcotelile de la colţuri, au inceput să curgă şi reclamaţiile. Colac peste pupăză, s-a ajuns ca o parte din contracte să fie reziliate dar nu de către primar, ci prin hotărari de consiliu local, ceea ce a generat multe discuţii.

 

Tot atunci, Sever Mureșan sunea că dosarul in care este acum implicat este unul de ordin politic, fiindcă nu este la primul incident de acest fel. In 2008, Sever Mureşan a mai avut parte de acuzaţii asemănătoare in patru dosare de cercetare penală, un fel de uvertură care este interpretată periodic de muzicieni diferiţi, dar cu aceleaşi instrumente.
„Mi s-a mai intamplat ceva asemănător şi in 2008. Şi atunci consiliul local a mers la declaraţii, dar atunci am fost la Bistriţa. Atunci au fost făcute cateva plangeri care s-au dovedit fără fundament. Ştiţi cum este? Cand se apropie campania electorală apar pe Telciu tot felul de vorbe. Dar dacă sunt anumite plangeri, oamenii legii trebuie să verifice. Atunci au fost nimicuri, dar de data asta chiar sunt nişte chestiuni murdare şi de asta am nişte rezerve şi spun că ar fi un atac politic. Poate că e un dosar care işi urmează cursul, dar am ştiinţă că mai sunt şi altele, cel puţin unul care probabil va apărea curand dacă nu a şi apărut deja. Oricine poate să te atace. Poate un pic s-a greşit că s-a scris ceea ce s-a scris pe citaţia aia – mită  – şi de aici este atata valvă. Eu ştiu că nu am făcut nimic de genul ăsta”, a precizat în urmă cu trei ani primarul Mureșan.

 

Aceasta e povestea, iar de atunci s-au scurs aproape trei ani, normal că s-a ajuns în instanță locală și, în cele din urmă la Curtea de Apel Cluj. Cert, Curtea de Apel Cluj a mai decis, încă o dată, soarta unei bătălii politice care se dă din patru în patru ani în Consiliul Local Telciu.

 

Documentele deținute de Propolitica și, aici facem referire la Decizia Civilă nr. 8634/2013 vin să confirme faptul că primarul Sever Mureșan a lucrat corect, în ciuda tuturor detractorilor.

 

” Conduita autorității a fost în speță aceea a unui bun propietar care respectă principiul economicității folosirii bunului public”, se spune în sentința Curții de Apel Cluj

 

Pentru cei curioși, putem une la dispoziție toate documentele necesare.

 

” Este o veste bună, una care vine să certifice conduita mea în această primărie. Oricum am tot convocat adunări populare pentru a explica cum e cu pășunile alpine, cu subvențiile, chirii, contracte. O să tot vorbesc până telcenii mă vor înțelege”, a conchis Sever Mureșan.

 

La ora actuală, Sever Mureșan este primar indepedent, plecat din PDL, principalul motiv fiind cel al războiului pe care îl poartă de ani buni cu vechii liberali telceni: ” Noi nu putem avea drum comun”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

PSD BN: Vlad Voiculescu trebuie să demisioneze dacă are onoare și principii!

O vorbă înțeleaptă din bătrâni spune că dacă vin 3 oameni diferiți și-ți spun că ești beat, trebuie să...

71 de cazuri noi la 426 de teste efectuate. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,47 la nivel județean

Numqi puțin de 71 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 11.000  de îmbolnăviri cu Sars-Cov...

Tragedia de la Spitalul VICTOR BABEȘ a fost ascunsă de Ministerul Sănătății și DSU-ul lui Arafat

Ministerul Sănătății și DSU au ieșit să comunice oficial despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde 3 pacienți din 8 au murit...

FOTO- Primăria Bistrița trebuie să elibereze autorizația de construire a primului bloc de lux din Parcul municipal. Tribunalul Bistrița-Năsăud a admis după trei ani...

În urmă cu 2 ani, scriam că afacerile imobiliare au prins foarte repede și la Bistrița, iar construcția de blocuri în zone mai mult...

SCRIITOR LA ZIAR: Ţăcăneala propagandei pro-frică

Frica dezumanizează şi scade sistemul imunitar. Omul este vulnerabilizat în faţa virusurilor, a bolilor. Nu are putere să lupte împotriva agenţilor patogeni, ca în...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -