Acasă EVENIMENT Cetățenii din Sângeorz Băi cer reducerea cu 50% a facturilor care vin...

Cetățenii din Sângeorz Băi cer reducerea cu 50% a facturilor care vin de la SC Aquabis SA

0

Subsemnatii, beneficiari ai serviciului de apa canal din localitatea Singeorz-Bai , datorita intreruperilor frecvente si calitatii precare a apei potabile furnizate solicitam urmatoarele:

– reducerea facturilor cu 50% pe lunile Iunie, Iulie si August si pe lunile urmatoare pana in momentul in care vor fi eliminate deficientele de continuitate, calitate si potabilitate a apei furnizate
– gasirea unor surse alternative de apa,( izvoare naturale din arealul geografic al vaii Cormaia ) altele decat cele prevazute in programul de investitii si anume potabilizarea apei din raul Somes solutie pe care nu o putem accepta.

Motivele invocate de catre directorul general al SC AQuabis SA  pentru lipsa apei si a calitatii proaste ale acesteia sunt urmatoarele:

– excavarile ilegale efectuate in aria de protectie din jurul statiei de captare

– faptul ca in aceasta perioada in statiune exista un numar mare de turisti a condus la cresterea consumului de apa.

In urma presiunilor, directorul Aquabis a precizat ca se are in vedere modernizarea statiei de captare si tratarea a apei astfel incat apa din raul Somes sa poata fi potabilizata si introdusa in reteaua de apa pentru consumul populatiei.

”Ca urmare, noi, organizatorii impreuna cu protestatarii consideram ca argumentele aduse pentru lipsa si calitatea apei potabile sunt neprofesionale si lipsite de orice logica.

Noi, locuitorii orasului Singeorz-Bai dorim apa potabila de calitate atat pentru localnici cat si pentru turistii din statiune. Dupa afirmatiile domnului director Aquabis ar insemna sa inchidem statiunea sau sa limitam numarul de turisti pentru a avea apa potabila suficienta pentru locuitorii orasului.

Aquabis, furnizor de servicii apa-canal nu are solutii pe termen lung pentru asigurarea necesarului de apa potabila.

Referitor la investitiile promise si anume modernizarea statiei de captare si tratare astfel incat apa din raul Somes sa poata fi captata si potabilizata. Nu putem fi de acord cu aceasta solutie deoarece stim cu totii cat de poluata este aceasta sursa de apa, in continuare dorim surse alternative ex: izvoare de apa din zona cormaia

In consecinta, pe viitor, la cererea beneficiarilor serviciului de apa canal din localitate va fi intocmita o cerere comuna insotita de un tabel nominal prin care solicitam reducerea facturilor cu 50% pe lunile Iunie, Iulie, August 2015 si pe lunile urmatoare pana la momentul in care societatea Aquabis va elimina deficientele de continuitate, calitate, si potabilitate a apei.

Exit mobile version