CENTRUL PENTRU RESURSE ŞI REFERINŢĂ ÎN AUTISM MICUL PRINŢ lansează concursul “NEUROLIMPICS”

Must Read

9 MAI- Ziua Independenței: Mai mulți năsăudeni au participat activ la Războiul Oriental 1877-1878

Câștigarea Independenței a creat entuziasm și în rândurile românilor de peste Carpați și în județul nostru. Astfel, locuitori din...

Pr. Ioan Aurel Rus: Duminica a II-a după Înviere, a Tomii

„În ziua cea dintâi a săptămânii, fiind seară și ușile fiind încuiate, acolo unde erau adunați ucenicii de frica...

Un spaniol s-a vaccinat la Bistrița. Rafael Munoz Giner, impresionat de de campania de vaccinare drive-through

Aflat în această perioadă într-o vizită în Bistrița, Rafael Munoz Giner, cetățean spaniol de 37 de ani, a aflat de...

În fiecare an, în data de 2 aprilie, se marchează la nivel mondial ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE CONŞTIENTIZARE A AUTISMULUI. De ce?

Dacă estimarea curentă a Center for Disease Control – potrivit căreia 1 copil din 68 este în spectru –  e corectă, persoanele din spectrul autist constituie una dintre cele mai mari minorități din lume. Chiar dacă prevalenţa ar fi mai mică, pentru că din unele ţări lipseşte statistica relevată, tot ar fi important să vorbim despre neurodiversitate şi acceptarea diferenţelor dinte oameni.

Ştim cu toţii că suntem diferiţi, există între noi diferenţe de gen, de rasă, de vârstă, de gusturi. Toate aceste diferenţe aduc un plus de frumuseţe şi diversitate lumii, la fel cum şi diferenţele de abilităţi ne ajută să ne completăm, să fim mai buni, mai înţelegători, mai creativi. Totuşi, realitatea ne arată că România are de parcurs un drum lung până la a face copiii cu dizabilităţi în general şi persoanele cu autism în special să se simtă acceptate şi sprijinite.

Asociaţia Autism Europa BISTRIŢA, prin CENTRUL PENTRU RESURSE ŞI REFERINŢĂ ÎN AUTISM MICUL PRINŢ lansează în acest an concursul “NEUROLIMPICS”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Fundaţia Societatea de Concerte,  concurs dedicat elevilor din şcolile din judeţ. Invităm educatorii, învăţătorii, diriginţii şi profesorii să ni se alăture pe parcursul lunii martie, susţinând la clasă minim o oră de educaţie pe tema neurodiversităţii.

Noi punem la dispoziţia cadrelor didactice interesate materiale special concepute pe cicluri de şcolarizare: poveşti şi prezentări pe tema neurodiversităţii în general şi a tulburărilor din spectrul autist în special.

REGULAMENT CONCURS

Cadrele didactice interesate prezintă preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud materialele special concepute pe cicluri de şcolarizare,  care pot fi găsite şi pe pagina de FB – NEUROLIMPICS – şi iniţiază dezbateri despre neurodiversitate. Pot fi folosite şi alte material informative în conceperea lecţiei, însă noi am construit aceste instrumente pentru a reduce efortul dvs de documentare. Ulterior prezentării, preşcolarii şi elevii sunt îndemnaţi să reflecteze creativ la această temă, la diferenţele dintre oameni şi la cum pot ele să ne aducă un plus de umanitate.

Pe baza lecţiilor susţinute, grupele şi clase interesate se vor putea înscrie la CONCURSUL NEUROLIMPICS pe echipe.  Anunţul de participare poate fi făcut până în data 6 martie 2017, la adresa de email: autism.europa@gmail.com.

ECHIPELE PARTICIPANTE VOR AVEA MINIM 3 MAXIM 10 MEMBRI.

Echipele participante vor concepe proiecte cu următoarele teme:

  1. Categoria PREŞCOLARI – concurs de proiecte de grup constând în conceperea unui afiş cu titlul “Diferiţi împreună!”
  2. Categoria CICLUL PRIMAR – concurs de proiecte de grup constând în conceperea unui afiş cu titlul “Prietenul meu special”
  • Categoria GIMNAZIUafiş sau eseu cu tema: “Cum să îmi ajut colegii cu nevoi speciale”
  1. Categoria LICEENI – poster sau eseu cu tema: “Tulburările din spectrul autist în şcoală”

Proiectele  realizate în echipă vor fi aduse la sediul CENTRULUI DE RESURSE SI REFERINŢĂ ÎN AUTISM “MICUL PRINŢ” BISTRIŢA, str. Independenţei nr. 79  până la data de  17 martie 2017. Câştigătorii vor fi desemnaţi de un juriu din care fac parte:

Dan Coman – scriitor

Georgiana Vrânceanu Cotuțiu – artist plastic

Halaszi Monica – profesor

Aurelia Dan – inspector ISJ BN

Claudia Andron – jurnalist

Maria Câmpan – psihopedagog – CRRA Micul Prinț

Anca Toader – psiholog clinician – CRRA Micul Prinț

 

CRITERII DE EVALUARE A AFISELOR:


– originalitatea ideii
– claritatea mesajului
– impactul vizual asupra privitorului
– valoarea instructiv-educativă

 

Dimensiunea afisului trebuie sa fie format A3.

 

Tehnici de lucru admise: colaj, grafică, pictură, etc. sau tehnici mixte. Se admit doar tehnici manuale. Este exclusă tehnica digitală de realizare a afişelor.

 

Pe afişe se va lipi o etichetă care să conţină:

 

Unitatea de învăţământ: ……………………………..
Localitatea / judeţul:…………………………………….
Adresa şcolii:…………………………………….
Numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător:…………………….

Adresa de e-mail personală / telefon:……………………..

Numele şi prenumele elevilor înscrişi / Clasa / Titlul lucrării

…………………………………………………………………………………………………………………

Primele trei  grupe/clase câştigătoare pe fiecare ciclu şcolar vor fi răsplătite cu premii în bani, cărţi, obiecte de papetărie, diplome şi alte surprize.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 2 aprilie 2017 de Ziua Internaţională a Autismului. Materialele realizate de elevi şi preşcolari, precum  şi alte anunţuri relevante pentru proiect vor fi postate pe pagina de FB a concursului – NEUROLIMPICS – şi în presa locală, precum şi pe pagina CENTRULUI DE RESURSE ŞI REFERINŢĂ ÎN AUTISM MICUL PRINŢ BISTRIŢA şi vor face obiectul unei expoziţii.

Vă aşteptăm cu mare drag şi premii numeroase!       

 

CENTRUL DE RESURSE ŞI REFERINŢĂ ÎN AUTISM MICUL PRINŢ BISTRIŢA

INSPECTORTUL ŞCOLAR BISTRIŢA-NĂSĂUD

PRIMĂRIA BISTRIŢA

SOCIETATEA DE CONCERTE BISTRIŢA

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

9 MAI- Ziua Independenței: Mai mulți năsăudeni au participat activ la Războiul Oriental 1877-1878

Câștigarea Independenței a creat entuziasm și în rândurile românilor de peste Carpați și în județul nostru. Astfel, locuitori din...

Pr. Ioan Aurel Rus: Duminica a II-a după Înviere, a Tomii

„În ziua cea dintâi a săptămânii, fiind seară și ușile fiind încuiate, acolo unde erau adunați ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus și...

Un spaniol s-a vaccinat la Bistrița. Rafael Munoz Giner, impresionat de de campania de vaccinare drive-through

Aflat în această perioadă într-o vizită în Bistrița, Rafael Munoz Giner, cetățean spaniol de 37 de ani, a aflat de campania de vaccinare drive-through și,...

Cu Kim Rasmussen în tribunele de la ”Horia Damian”, Gloria 2018 pierde partida cu Vâlcea și e tot mai departe de cupele europene

Gloria a pierdut și al doilea meci din cele două etape care s-au disputat la Cluj.  După înfrângerea la 5 goluri în fața echipei...

Până la 13.00: 255 de bistrițeni s-au vaccinat direct în mașină. Numărul de doze va fi suplimentat

255 persoane au primit o doză de vaccin Pfizer, direct în mașină, în parcarea de la B1 Retail Park Bistrița până la ora 13.00....
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -