joi, august 13, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Centrul Intermodal repus pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a consiliului local. E vorba de un proiect în valoare de 9 milioane de euro, respins până acum de două ori în plen și amânat în ultima ședință extraordinară.

  Must Read

  Chiochiș: Apă și canal în 9 sate și asfalt la Jimbor.Vasile Silași: ”Azi văd că am reușit sa fac din cărare drum! Un...

  Primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași,  a anunțat faptul că  peste 80% din UAT-ul care...

  Clădirea fostei Poște de la Coroana a fost cumpărată de antreprenorul clujean Dorel Goia (TeraPlast)

  Bistrița are în patrimoniul său, fie public sau privat, o serie de clădiri rămase efectiv în paragină,...

  DORIS RAI a intrat oficial în cursa pentru primăria Bistrița

  Candidatul independent Doris Rai și-a depus astăzi candidatura oficială la fotoliul de primar al Bistriței

  Consilierii locali se întâlnesc miercuri, 22 august, cu începere de la ora 14.00, în ședința ordinară pe luna august. Pe ordinea de zi figurează numai puțin 18 proiecte de hotărâre, printre care aprobarea unor măsuri pentru declararea de utilitate publică a unor terenuri proprietate privată pentru realizarea proiectului „Centru intermodal de transport public” din municipiul Bistriţa. De asemenea, consilierii locali vor lua în discuție și proiectul de hotărâre privind aprobarea dezlipirii terenului în suprafaţă de 2.518.619 mp, proprietate publică a Municipiului Bistriţa, situat în localitatea componentă Unirea, în vederea realizării proiectului „Amenajare Parc în cadrul complexului sportiv şi de agrement Unirea – Wonderland”

  În ceaa ce privește proiectul care vizează centrul intermodal, reamintim următoarele:

  Faptul că în urmă cu 21 de zile, primarul Ovidiu Crețu a convocat o ședință extraordinară de consiliu local, nevoia urgentă fiind un proiect de hotărâre și, care a fost respins până acum de două ori la votul în plen. E vorba de construirea unui centru intermodal, un proiect rulat în campania electorală din 2016 de consilierul municipal PSD , Cristian Codărean. Potrivit documentației, experții propun realizarea unei stații de transfer intermodal între transportul public local și alte moduri de transport, ce poate funcționa ca punct intermodal de transfer al pasagerilor la transportul public local și zonal. Pentru că în vederea trecerii proiectului, majoritatea PSD-ALDE avea nevoie și de prezența fizică a consilierului municipal Constantin Rus, aflat în vacanță, primarul Ovidiu Crețu a retras de pe ordinea de zi acest proiect. El va repus pe ordinea de zi a ședinței ordinare de consiliu local din data de 22 august.

  Contextual, pentru adoptarea proiectului, edilul Bistriței a convocat o ședință extraordinară la începutul lunii iulie, însă opoziția s-a abținut iar consilierii puterii, dintre care câțiva absentau, n-au fost suficienți pentru a asigura două treimi din voturi. Scenariul s-a repetat la ședința ordinară din 19 iulie, când proiectul a fost votat de 12 consilieri și nu de 14, cât era nevoie pentru a putea fi adoptat.

  Opoziția a atacat proiectul de hotărâre! Vezi ce spune Ioan Turc, președintele PNL BN?

  Deşi sună a proiect SF, povestea centrului intermodal rămâne o acadea politică, aşa cum e şi pasarela, proiecte despre care Turc spune următoarele: “ Pentru 10 locuri de îmbarcare, pentru că atât va avea Centrul intermodal, nenorocim toată zona. Urbanistic, zona va fi mutilată şi supra-aglomerată, iar oamenii care locuiesc în această zonă, pe lângă disconfortul permanent, se vor vedea şi cu proprietăţile diminuate ca valoare. Ce valoare va mai avea un apartament în blocul Dallas, pe sub care curg maşini, sau casele de pe Tărpiului, care vor rămâne sub pasarelă”.

  9 milioane de euro pentru Centrul Intermodal?

  9 milioane de euro este o sumă uriaşă pentru un centru intermodal a cărui contrucţie , atunci când se va face, va paraliza jumătate din municipiul Bistriţa: „Nu este o circumstanţă atenuantă faptul că ne mutilăm oraşul şi ne persecutăm cetăţenii, ne batem joc de generaţiile viitoare pe bani europeni”, a  spus Ioan Turc.

  „Mă gândesc foarte serios ca şi acest studiu de fezabilitate să-l atacăm în instanţă pentru că odată ce această megalomanie va fi pusă în operă, acolo va rămâne pentru următoarea 100 de ani”, a concluzionat Turc.

  Reamintim că e vorba de un proiect rulat în campania electorală din 2016 de consilierul municipal Cristian Codărean. Potrivit documentației, experții propun realizarea unei stații de transfer intermodal între transportul public local și alte moduri de transport, ce poate funcționa ca punct intermodal de transfer al pasagerilor la transportul public local și zonal.

  Stația de transport public de călători va avea o serie de facilități: sală de așteptare pentru călători, mobilier, puncte de vânzare bilete/carduri, automate de bilete/carduri, sisteme de informare, sisteme de supraveghere video, facilități pentru persoanele cu dizabilități, semnalistică, platforme de îmbarcare/debarcare călători, facilităţi pentru parcarea bicicletelor.

  De asemenea, sunt prevazute intervenţii privind îmbunătăţirea accesului pietonal în zona staţiei: construirea trotuarelor și a spaţiilor de parcare a mijloacelor de transport public urban.

  Potrivit studiului de fezabilitate întocmit, valoarea totală a investiției este estimată la circa 35,7 milioane de lei, adică mai bine de 7 milioane de euro.

   

  - Advertisement -

  1 COMENTARIU

  Comments are closed.

  - Advertisement -

  Latest News

  Chiochiș: Apă și canal în 9 sate și asfalt la Jimbor.Vasile Silași: ”Azi văd că am reușit sa fac din cărare drum! Un...

  Primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași,  a anunțat faptul că  peste 80% din UAT-ul care...

  Clădirea fostei Poște de la Coroana a fost cumpărată de antreprenorul clujean Dorel Goia (TeraPlast)

  Bistrița are în patrimoniul său, fie public sau privat, o serie de clădiri rămase efectiv în paragină, unele dintre aceste devenind chiar...

  DORIS RAI a intrat oficial în cursa pentru primăria Bistrița

  Candidatul independent Doris Rai și-a depus astăzi candidatura oficială la fotoliul de primar al Bistriței DORIS RAI: Astăzi am...

  Jurnal preelectoral: Stelian Dolha, candidatul PNL-USR-PLUS s-a întâlnit cu locuitorii din Dumitrița

  Candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, Stelian Dolha, s-a întâlnit aseară cu sătenii din Dumitrița. Aceștia i s-au plâns...

  VIDEO: Primarul Nicolae Moldovan: „Centura de ocolire a orașului Beclean va putea fi finalizată la finele lui 2022. Proiectul este aprobat și trecut pe...

  Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan a anunțat astăzi că, unul din cele mai mari și importante proiecte ale administrației sale...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -