miercuri, august 5, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  CARANTINAREA ȘI IZOLAREA LA DOMICILIU au fost suspendate. Ce recomandări face Instituția Prefectului

  Must Read

  Prefectul Stelian Dolha a premiat voluntarii PANDMIEI

  În această după-masă, a avut loc o mică festivitate de premiere a oamenilor cu suflete mari care, în plină...

  Mihaela Ivan: 500 milioane lei din buget, din taxele si impozitele românilor, merg către 3 companii private!

  Asta, pentru că Orban și Câțu au adoptat vineri noapte, ca hoţii, un Memorandum prin care 500...

  George Gîţa, tatăl Lianei Sabo de la Radio Transilvania, a trecut la cele veșnice

  Cu durere nemărginită anunțăm trecerea la cele veșnice a dragului nostru tată, bunic, socru GÎȚA GEORGE în...

  În urma Deciziei Curții Constituționale a României nr.458 din 25.06.2020, Ordinul nr. 414/2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei se suspendă de drept, începând cu 02.07.2020, până la modificarea cadrului legislativ.

  În concluzie, măsura izolării la domiciliu/carantinării instituționalizate se suspendă temporar pentru toate persoanele (inclusiv pentru cele la care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020).

  Totuși, ținând cont de contextul epidemiologic actual și de evoluția răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, precum și de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populației, în vederea prevenirii răspândirii infecției,  pentru persoanele care au fost în contact cu un caz confirmat COVID – 19, care nu au finalizat perioada de 14 zile de izolare sau au venit în țară dintr-o zonă/țară considerată cu risc epidemiologic ridicat de transmitere, se recomandă autoizolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, respectând următoarele măsuri:

  – purtarea corectă a măștii de protecție în spații închise, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă și săpun și/sau dezinfectarea cu soluții pe bază de alcool;

  – spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și folosirea de soluții dezinfectante pe bază de alcool;

  – păstrarea distanței de cel puțin 1,5 m între persoane;

  – curățarea periodică a suprafețelor de contact (mânere, mese, etc.) cu soluție dezinfectantă;

  – în cazul apariției simptomatologiei specifice COVID – 19, se va accesa numărul unic de urgență 112;

  – consultarea periodică a site-urilor oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

  Precizăm că în situația în care, în decursul celor 14 zile de la revenirea în țară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu/carantină devin pozitive pentru virusul SARS-CoV-2, acestea riscă să intre sub incidența legii, conform art.352 din Noul Cod Penal (Infracțiuni contra sănătății publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) și să sufere consecințele săvârșirii acestei fapte.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Prefectul Stelian Dolha a premiat voluntarii PANDMIEI

  În această după-masă, a avut loc o mică festivitate de premiere a oamenilor cu suflete mari care, în plină...

  Mihaela Ivan: 500 milioane lei din buget, din taxele si impozitele românilor, merg către 3 companii private!

  Asta, pentru că Orban și Câțu au adoptat vineri noapte, ca hoţii, un Memorandum prin care 500 milioane lei din buget, din...

  George Gîţa, tatăl Lianei Sabo de la Radio Transilvania, a trecut la cele veșnice

  Cu durere nemărginită anunțăm trecerea la cele veșnice a dragului nostru tată, bunic, socru GÎȚA GEORGE în vârstă de 84 de ani.

  Lista consilierilor locali ai Alianței pentru Beclean a fost făcută publică

  Primarul Nicolae Moldovan a făcut publică lista consilierilor locali pe care Alianța pentru Beclean îi propune pentru alegerile din data de 27...

  RAAL va reduce timpul de lucru al angajațiilor : 40% din personal rămâne angajat permanent, restul vor lucra jumătate din program.

  Prefectul Stelian Dolha s-a întâlnit cu managerul RAAL SA, Paul Ilieș, discuția dintre cei doi vizând problema disponibilizării a sute...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -