Acasă Politica Politica Locala Capcana viceprimarilor sau marile războaie din interiorul primăriilor din Bistriţa-Năsăud

Capcana viceprimarilor sau marile războaie din interiorul primăriilor din Bistriţa-Năsăud

0
Business challenge isolated on white

Alegerile locale din data de 5 iunie 2016 vor pune faţă în faţă nu doar cele două mari blocuri politice, PSD şi PNL, dar şi pe foarte mulţi dintre actualii primari cu viceprimarii,  deseori, persoanele cele mai apropiate de edili şi, care ştiu cele mai multe amănunte despre activitatea respectivului primar.

Năsăud

Aşa cum era de aşteptat, nici judeţul Bistriţa-Năsăud nu a „scăpat” de aceste conflicte, cel mai elocvent exemplu fiind cel al primăriei Năsăud, acolo unde primarul Mircea Romocea se va bate pentru un al doilea mandat cu viceprimarul Niculai Găitan, ultimul candidând din parte PNL. Cu toate acestea, durerea de cap a primarului Romocea nu este, neapărat, candidatura lui Găitan, ci cea a fostului spu coleg şi şef de campanie din 2015, acum liderul ALDE Năsăud, Dorel Oltean.

Sg. Băi

Oraş unicat în istoria alegerilor locale, în 2016, nici actualul primar Roland Venig dar nici viceprimarul Daniel Naroş nu vor candida din partea partidelor pe a căror listă au ajuns pe aceste funcţii, bătălia pentru funcţia de primar urmând să se dea între Traian Ogâgău, Radu Cârcu, ALDE şi, probabil, Ioan Schonne din partea PSD.

 

Braniştea

Cert, viceprimarul PSD Cornel Săsărman este contracandidatul primarului UDMR,  Martonos Tamas, comunitatea maghiară, majoritară în această comună fiind cea care decide numele viitorului primar.

Dumitra

În comuna administrată de Gheorghe Bălăjan, războiul se duce între ALDE, PNL şi PSD, combatanţii fiind vechi cunoştiinţe: naşul Gheorghe Bălăjan contra finului Călin Hurdea, în ecuaţie mai intrând şi social-democratul Dan Vălean, unul din consilierii locali promovaţi de fostul democrat-liberal, Gheorghe Bălăjan.

Maieru

Războiul primar-viceprimar este unul mai vechi în această comună mare a judeţului Bistriţa-Năsăud, în 5 iunie, bătălia se va da între actualul primar Vasile Dumitru şi fostul primar şi candidat al PDL la Consiliul Judeţean Vasile Borş, doar că, de data asta, Borş este candidatul PSD.

Matei

Nici la Matei nu va fi linişte, primarul Vasile Encean , PNL, urmând să se confrunte cu viceprimarul Dănila Darlaczi din partea PSD.

 

Miceştii de Cîmpie

Primar ales pe lista PNL, Dumitru Bendean va candida din partea ALDE, adversarul său principal fiind actualul viceprimar Matei Viluţ, din partea PSD.

Rodna

Primar din anul 2000, Alexandru Năşcan va avea o bătălie destul de grea de dus pentru obţinerea celui de-al cincilea mandat, principalul contracandidat fiind Valentin Grapini, viceprimar şi fin al lui Năşcan, dar şi candidat al PSD la fotoliul de primar al acestei mari comune.

Prundu Bârgăului

Lovitură grea pentru primarul PSD al comunei Prundu Bârgăului, Doru Crişan, omul cu care a lucrat timp de patru ani, Ioan Cioncan a trecut la PNL şi se va bate cu el pentru  primărie.

Negrileşti

Bătălie grea se va da şi pentru primăria Negrileşti, acolo unde, primarul Ioan Pugna se va bate cu viceprimarul Dumitru Costin, omul cu care a colaborat din anul 2008. Deşi, pare o bătălie între PSD şi PNL, e vorba doar de o luptă între doi oameni care nu se mai înţeleg din varii motive, Pugna fiind pus în situaţia de-a recâştiga voturile din satul Breaza.

 

 

Exit mobile version