Acasă Politica Politica Locala Campusul Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu”va fi reabilitat abia în 2016

Campusul Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu”va fi reabilitat abia în 2016

0

Primarul Ovidiu Creţu a confirmat în plenul şedinţei ordinare a consiliului municipal din această după-amiază faptul că lucrările de construcţie a campusului colegiului naţional “Liviu Rebreanu” vor fi finalizate abia în 2016, probabil la finele lunii mai.

Explicaţia este una foarte simplă – în timpul implementării proiectului s-au constatat necorelări între cererea de finanțare, partea desenată și devizele de lucrări. De asemenea, datorită faptului că documentația tehnico-economică a fost elaborată și aprobată în anul 2008, a apărut necesitatea de modificare a unor soluții tehnice prevăzute în proiectul tehnic, precum și de corelare cu legislația nou apărută. Ca urmare, s-a procedat la revizuirea proiectului tehnic, care determină modificări în bugetul proiectului, a explicat Creţu.

În acest context,aşa cum era de aşteptat,  au apărut cheltuieli suplimentare pe arhitectură, rezistență-suprastructură, instalații sanitare, electrice și termice. Valoarea lucrărilor suplimentare este de 3.7 milioane de  lei, din care suma de 1.5 milioane de  lei trebuie suportată din bugetul local.

Astfel,  costurile proiectului ajung la peste 32 de milioane de leim  din care din care 19.897.085,54 lei fonduri nerambursabile și 12.369.259,77 lei contribuția municipalității.

Exit mobile version