Acasă Politica Politica Locala Campania medicală “Pentru că trebuie să știi…!” s-a încheiat cu succes la...

Campania medicală “Pentru că trebuie să știi…!” s-a încheiat cu succes la Căianu Mic

0

 Testele medicale gratuite din cadrul acestei campanii, au vizat investigații cu privire la sănătatea plămânilor, nivelul saturației de oxigen în organism, măsurarea pulsului, glicemiei și a tensiunii arteriale!

 În total, în cadrul acestui program, s-au înscris 218 persoane din comuna Căianu Mic, iar în cazul a 190 persoane (130 femei și 60 bărbați) s-au realizat testele medicale specifice acestei campanii! Menționăm faptul că în cazul a 28 persoane din totalul celor înscrise, nu s-au putut realiza testele medicale din anumite motive obiective!

📝 Rezultatele testelor medicale realizate în cazul celor 190 persoane (130 femei și 60 bărbați), se prezintă astfel:
– 19 persoane cu diverse afecțiuni pulmonare;
– 4 persoane cu valori mari ale glicemiei;
– 3 persoane cu tensiune arterială crescută;

Persoanele în cazul cărora s-au identificat afecțiuni pulmonare sau valori crescute ale glicemiei și a tensiunii arteriale, au fost îndrumate către medicul de familie pentru trimitere în vederea urmării unor investigații medicale amănunțite!

PAUL ȘTIR, primar Căianu Mic: ”Mulțumesc pentru sprijinul acordat, în organizarea acestei campanii medicale, domnului Emil Radu Moldovan-Președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, domnului Gabriel Lazany-Manager al Spitalului Județean de Urgență Bistrița și doamnei Coralia Tămășan-Medic Primar Pneumologie, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, pentru devotament, profesionalism și pentru tot suportul pe care ni l-a acordat! De asemenea, vreau să le mulțumesc și colegilor mei (Rodica, Mirela, Daniela, Nela, Diana, George, Florin) pentru implicarea în organizarea și buna desfășurare a acestei campanii medicale!  Prieteni dragi, vă asigur că astfel de acțiuni vor mai fi organizate în perioada următoare, sănătatea populației fiind una dintre prioritățile administrației locale a comunei Căianu Mic!

Exit mobile version