Acasă Administratie Bugetul Consiliului Județean 2021- Radu Moldovan: ” Peste 300 de milioane de...

Bugetul Consiliului Județean 2021- Radu Moldovan: ” Peste 300 de milioane de lei merg spre investiții. E o sumă istorică într-o perioadă de pandemie”

0

Sala de ședințe a Consiliului Județean a fost astăzi gazda unei conferințe de presă susținute de Executivul Consiliului Județean pe tema bugetului acestei instituții pe anul 2021. În acest context, președintele Radu Moldovan a anunțat faptul că, bugetul de cheltuieli al Consiliului Județean este de peste 459 de milioane de lei din care, 303 milioane de lei sunt direcționați spre capitolul investiții: 72,9%.

RADU MOLDOVAN: „Cel mai important lucru este că aproape 73% sunt cheltuieli destinate proiectelor de investiţii. Avem cele mai mari investiţii la infrastructura de drumuri judeţene care sunt în proporţie covârşitoare din fonduri europene . Din bugetul propriu, sunt 31 milioane lei pentru investiţii, din care 27 milioane lei merg către Spitalul Judeţean de Urgenţă, 2 milioane lei pentru tronsonul de drum judeţean Delureni – Urmeniş şi 2,5 milioane lei pentru Clădirea Verde de pe str. Păcii, pentru ADI-uri şi alte instituţii din subordinea CJ”.

Cum se cheltuie banii în bugetul Consiliului Județean?

Cheltuielile cu aparatul propriu sunt de 11,5 milioane lei – 2,5% din buget, cheltuielile sociale – 71,487 milioane lei (16%), cheltuielile aferente culturii – 24.043 milioane lei (2,75%), culte, sport – 23,075 milioane lei.

27 de milioane de lei merg spre SJU Bistrița

Suma a fost confirmată de Radu Moldovan, cel care a punctat faptul că, în acest moment, la SJU Bistrița există 4 mari proiecte în derulare: Heliportul, care ar putea fi funcţional în două luni, după cursurile de specializare şi obţinerea ultimelor avize; extinderea, reabilitarea şi dotarea UPU –SMURD; eficientizarea termică de la secţiile externe de pe str. Alba Iulia şi str. Ghinzii, cu condiţii hoteliere (doi pacienţi/salon cu baie proprie) şi două minisecţii ATI, cu câte zece locuri.

„Nu e un buget care să ne mulţumească, e un buget care să ne asigure funcţionarea, dar înţelegem că e o situaţie mai complicată şi delicată. Am fost trimişi de oameni aici să găsim soluţii şi nu să ne plângem”, a precizat preşedintele Radu Moldovan.

Radu Moldovan a fost secondat în prezentarea bugetului pe 2021 de vicepreşedinţii Camelia Tabără şi Ciprian Kecskes, secretarul general al judeţului Crina Borş, directorul economic Teofil Cioarba şi administratorul public Florin Moldovan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version