Acasă Administratie Bugete de criză pentru instituțiile de cultură din cadrul Consiliului Județean: ”...

Bugete de criză pentru instituțiile de cultură din cadrul Consiliului Județean: ” Cheltuieli salariale reduse în 2021 pentru toată lumea”, anunță președintele Radu Moldovan

0

Proiectul șefului grupului PNL din cadrul Consiliului Județean, Ioan Zăgrean cu privire la reducerea cheltuielilor făcute de instituțiile de cultură, este deja prins în proiectul de buget al CJ BN pe anul 2021. Așa cum era de așteptat, Centrul Județean pentru Cultură, este prima instituție care a pregătit planul de restructurare. Astfel, potrivit președintelui Radu Moldovan, în urma discuțiilor avute cu salariații Centrului, programul de lucru va fi redus la 4 ore pentru cei de la Ansamblul Profesionist „Dor Românesc”, de la Cinematograful Dacia, de la Serviciul de Cercetare Conservare etc.

Concret, 80% din personal va lucra cu program redus, ceea ce înseamnă o micşorare cu 50% a acestui tip de cheltuială. O astfel de decizie va fi pusă în aplicare cel mai probabil de la 1 mai.

RADU MOLDOVAN: ”Restructurarea cheltuielilor cu salariile va fi pentru toată lumea, dar nu ştiu ce vor alege ceilalţi manageri, de la Bibliotecă sau Complexul Muzeal. Noi ne-am gândit foarte serios, fiecare şef de compartiment, birou, serviciu, director a făcut o analiză, doamna secretar general, în urma aprobării bugetului, va primi sumele care sunt alocate de plenul CJ pentru cheltuielile cu aparatul propriu şi, conform legii, va începe procedurile de reducere a cheltuielilor cu aparatul de specialitate. Sunt două variante de lucru, reducerea normei de timp sau restructurarea, nu există trei sau cinci variante. Este clar că trebuie să reducem costurile cu salariile, în principal, dar şi alte costuri de funcţionare. E o perioadă de criză foarte complicată, avem foarte multe proiecte în derulare. Un lucru este clar, se vor reduce într-un procent de 20-25% cheltuielile cu salariile”, a explicat preşedintele Radu Moldovan.

 

 

Exit mobile version