Acasă Politica Politica Locala BRAŞOV: Partidul Naţional Liberal (PNL) trece la artileria grea

BRAŞOV: Partidul Naţional Liberal (PNL) trece la artileria grea

0

Partidul Naţional Liberal (PNL) trece la artileria grea. Ce va face în ziua moţiunii de cenzură împotriva actualului guvern condus de Victor Ponta.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, vineri, că liberalii vor depune, luni, la Parlament, moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Ponta, în legătură cu problemele din justiţie ale premierului.

La rândul lui, celălalt co-preşedinte, Vasile Blaga, a dezvăluit că PNL va organiza un miting în faţa Parlamentului chiar în ziua dezbaterii moţiunii, iar organizaţia Bucureşti a început deja demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor.

„În ziua în care se va discuta moţiunea de cenzură, noi propunem organizarea unui miting la Palatul Parlamentului. Organizaţia Bucureşti a primit sarcina să obţină toate avizele. Sper să nu ne mai ameninţe domnul Ponta cu contramanifestaţii, ca în vară”, a spus Blaga.

Totodată, el a precizat că PNL este dispus să formeze un guvern minoritar.

Anterior, Alina Gorghiu făcuse un apel „cât se poate de apăsat” către parlamentarii din coaliţie să susţină moţiunea de cenzură a PNL.

„Avem un prim-ministru trimis în judecată pentru fapte de corupţie care refuză să facă un gest elementar, un gest igienic (să-şi dea demisia), un gest normal, care ar reprezenta exact ceea ce interesul naţional, în acest moment, o cere. Premierul nu doar că nu-şi dă demisia, ci singura reacţie a domniei sale este de a-şi ataca procurorul de caz, gest pe care niciun demnitar nu cred că ar îndrăzni să-l facă vreodată. Acest lucru este prea mult chiar şi pentru Victor Ponta. Cu un prim-ministru trimis în judecată, România pare un stat care tolerează corupţia, care se degradează. La fel de vinovaţi sunt şi cei care îl susţin din coaliţia de guvernare. Le-am solicitat ieri să se disocieze de Victor Ponta. Astăzi, am luat o decizie politică pe care o aşteptaţi şi dumneavoastră, o aşteptau şi colegii noştri de partid, dar mai ales cei 1.900.000 de români care au semnat moţiunea populară a PNL. Am luat decizia ca PNL să depună luni o moţiune de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului, generată de problemele în justiţie ale prim-ministrului. Fac un apel cât se poate de apăsat către parlamentarii din coaliţie să analizeze cu înţelepciune situaţia în care suntem, să ia o decizie în folosul României şi să susţină moţiunea de cenzură a PNL”, a punctat Gorghiu.

EXCLUSIV ESTE OFICIAL: PNL trece la artileria grea. Ce va face în ziua moţiunii de cenzură

 

Exit mobile version