Acasă Politica Politica Locala Bogdan Ivan către Robert Sighiartău: ”Aștept demisia din poziția de secretar general...

Bogdan Ivan către Robert Sighiartău: ”Aștept demisia din poziția de secretar general al PNL sau din cea de deputat dacă nu reușește să să includă drumul expres Bistrița – Cluj-Napoca în lista de priorități a Programului Național de Relansare și Reziliență”

0

Deputatul PSD Bogdan Ivan i-a cerut astăzi colegului său liberal Robert Sighiartău să demisioneze din funcția de secretar general al PNL sau chiar din cea de deputat, dacă nu va reuși să includă drumul expres Bistrița – Cluj-Napoca în lista de priorități a Planului Național de Relansare și Reziliență, asta ”dacă tot e numpărul 2 în PNL, adică în partidul de guvernământ”.

De altfel, Bogdan Ivan i-a dat și replica lui Sighiartău, cel care a spus că, Radu Moldovan nu a fpcut nimic pentru un proiect dedicate drumului expres: ” Fișa de proiect pentru realizarea acestui drum a fost transmisă către Ministerul Fondurilor. Documentul a fost documentat, a fost pregătit. Tot ce înseamnă acțiuni premergătoare înscrierii în PNRR s-a făcut”.

”Singurul motiv pentru care nu a fost cuprins acolo este acela că nu a fost voință politică clară a actualului Guvern PNL-USR-PLUS”, a punctat Bogdan Ivan.

 

BOGDAN IVAN: ” În ciuda faptului că secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, s-a lăudat în toată campania electorală că drumul expre Bistrița-Cluj este o prioritate pentru PNL, liberalii au și convins mulți oameni care le-au acordat votul, astăzi suntem în faza în care acest drum prioritar nu este cuprins în singurul program care poate să asigure finanțarea pentru acest drum și mă refer la Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) unde nu există acest drum pe lista de priorități. Ce spune domnul Robert Sighiartău sunt povești pentru copii. A spune generic că tu ca și deputat o să te ocupi să găsești finanțare, e ca și cum aș spune eu că o să vorbesc cu Elon Musk cândva să facem rachete în Bistrița, cam pe acolo suntem cu nivelul discuției”

Potrivit parlamentarului social-democrat bistrițean, a spune că tu, deputat liberal, vei finanța din fonduri europene drumul expres, este o minciună sfruntată: ” O altă minciună cât casa pentru că nu vii cu banii într-un sac să-i pui la CJ sau CNAIR în condițiile în care actuala linie de finanțare pe fonduri europene este prelungită de pe fostul exercițiu financiar 2013-2020 cu încă doi ani. Până în 2023 nu o să avem un nou program de finanțare pentru România la care acest drum expres să fie eligibil. Asta înseamnă că, în cel mai bun scenariu, nu în mandatul domniei sale vom ajunge să avem începute lucrările la acest drum expres. Ce ne-a dat domnul Robert Sighiartău este o poveste foarte frumoasă. Întrebăm și noi: totuși ce face concret pentru noi?”, a conchis deputatul Bogdan Ivan.

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version