miercuri, iulie 15, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  BN: PAGUBE MULTE în urma ploilor și furtunilor – aluviuni, case inundate, oameni evacuaţi

  Must Read

  CRISTIAN NICULAE: Suntem în campanie de curățenie a malurilor râului Bistrița.

   În #programul meu de #candidat am propus realizarea unui sistem de #filtrare pe râul #Bistrița, în zona de intrare a...

  Fiul colonelului Belei, Mihail Elian Ulsamer a murit la București

  Bistrița este zguduită în acest moment de o veste tristă: fiul colonelului Belei, Mihail...

  Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, în urma fenomenelor meteorologice din seara zilei de 19.06.2016, în județul Bistrița – Năsăud s-au înregistrat numeroase pagube.

  Astfel,  au căzut copaci pe carosabil şi/sau fire electrice în localitățile: Milaș, Herina, Săsarm, Şieu, Teaca, Cociu şi Piatra Fântânele. Pentru înlăturarea acestora şi eliberarea căilor de acces, au acționat Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, echipaje ale pompierilor militari de la Detaşamentul de Pompieri Bistriţa, respectiv Garda de Intervenţie Beclean şi localnici.

  În localitatea Mureșenii Bârgăului, aluviunile căzute de pe un versant au ajuns pe DN 17, fără a bloca circulaţia. Pentru eliberarea căii de acces şi asigurarea condiţiilor de trafic, au intervenit un echipaj al pompierilor militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Prundu Bârgăului şi SVSU Tiha Bârgăului.

  Aseară, în localitatea Monor, 20 de adulţi şi 7 copii au fost evacuați de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din localitate, după ce şase case în care locuiau aceste persoane au fost inundate. Persoanele evacuate au fost cazate temporar la rude, până la remedierea situaţiei.

  În localitatea Sebiş, un magazin alimentar a fost inundat, în localitatea Petriş un podeţ din lemn a fost luat de apă, iar în localitatea Valea Mare o casă a fost inundată. Pentru sprijinirea populaţiei din aceste zone, au acţionat Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Comunele Şieuţ, Cetate, respectiv Şanţ.

  Astăzi, 20 iunie, încă de la primele ore ale dimineții, echipaje ale pompierilor militari din cadrul Detașamentului Bistriţa (1 ofiţer şi 12 subofiţeri), acţionează în sprijinul populaţiei pentru evacuarea apei din beciuri, fântâni şi case în localitatea Monor, unde sunt afectate aproximativ 20 de gospodării.

  În continuare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa – Năsăud monitorizează situaţia din teren şi alocă resursele necesare sprijinirii populaţiei în situaţiile în care se impune, iar informările ulterioare, primite de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, sunt centralizate şi analizate permanent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  CRISTIAN NICULAE: Suntem în campanie de curățenie a malurilor râului Bistrița.

   În #programul meu de #candidat am propus realizarea unui sistem de #filtrare pe râul #Bistrița, în zona de intrare a...

  Fiul colonelului Belei, Mihail Elian Ulsamer a murit la București

  Bistrița este zguduită în acest moment de o veste tristă: fiul colonelului Belei, Mihail Elian Ulsamer Belei a murit...

  Poți să faci bani dacă te plimbi prin Bistrița. Transilvania Print știe cum!!!

  Cum ar fi ca o plimbare în oraș să îți fie răsplătită cu premii atractive?Transilvania Print are un concurs pentru tine și...

  RĂMÂNEM ÎN ALERTĂ: În BISTRIȚA-NĂSĂUD scade numărul de persoane active:91. Încă două decese- 59 în total. 642 de persoane infectate astăzi la nivel național

  Județul Bistrița-Năsăud rămâne într-o situație delicată. Dincolo de incertitudini, astăzi, numărul celor infectați cu Sars-Cov 2 a crescut la 9 persoane,...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -