sâmbătă, august 8, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  BLM varianta Bistrița-Viișoara, via Transmixt Linia 2 și zonele centrelor comerciale

  Must Read

  132 de cazuri active în Bistrița-Năsăud. Aproape 1000 de bistrițeni au fost infectați de la începutul pandemiei, 14 cazuri noi fiind confirmate...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 132 din...

  SONDAJ CURS: Partidul Național Liberal (PNL) – 31%, Partidul Social Democrat (PSD) – 28%, Alianța USR PLUS – 14%

  Un sondaj de opinie la nivel național realizat de CURS în perioada 29 iulie – 5 august 2020 arată...

  Evident că e exagerat acel BLM din titlu, însă această exagerare pălește în raport cu faptele și răzvrătirile unor concetățeni cărora nu le putem spune afro-americani și nici indo-români.

  Cartierul social din Viișoara a ajuns un ghetou aproape scăpat de sub control. Majoritatea celor cazați în acest cartier își duc veacul prin municipiu, iar despre îndeletnicirile acestora nici măcar nu are rost să vorbim, cel puțin nu acum.

  Însă durerea unor alți concetățeni nebăgați în seamă de absolut nimeni este legată de indolența, „rebeliunea”, agresivitatea și violența romilor care folosesc mijloacele de transport în comun pe relația Bistrița-Viișoara, aici fiind vorba de linia Transmixt nr.2.

  Pe adresa electronică a redacției am primit mai multe „sesizări” legate de acest aspect, din partea unor cititori care, înainte să ni se adreseze, au încercat și „variantele” legale: poliție locală, poliție națională, Primărie, sau chiar administrația firmei de transport, însă fără vreo rezolvare.

  Unul dintre cititori C.R., ne spune că pe linia 2 Transmixt, cea care leagă municipiul de cartierul Viișoara, o mare parte a cetățenilor romi sfidează bunul simț și legile, punând în pericol restul călătorilor în mod deliberat.

  Aceștia refuză să poarte măști, deși li s-au oferit, replicând ,,Nu vreau să respect legea, cine mă poate obliga?! Numai românii proști poartă mască, noi nu purtăm, că nu ne temem”. Șoferii se scuză și argumentează: „păi, ce să facem? Să ne batem cu ei?”.

  În altă parte de oraș, o întreagă familie de romi se cantonează pe un spațiu verde, acolo de unde își trimit puradeii la cerșit. F.R. ne-a trmis imagini din zona Kaufland-Independenței, acolo unde există o astfel de „bază” de lucru. Alte astfel de „baze” se află pe întreg teritoriul municipiului, în special în zona centrelor comerciale, acolo unde „operează” alți cerșetori, cei cu legitimație și chitanțier, dar despre aceștia într-un alt material.

  Cerșetorii din zona centrelor comerciale agasează din ce în ce mai dur trecătorii și cumpărătorii care, alături de oamenii de ordine ale magazinelor respective apelează la forțele de ordine. Aceștia vin la fața locului însă în cele mai multe cazuri pleacă ridicând din umeri.

  Supărările bistrițenilor se revarsă asupra forțelor de ordine care nu sunt văzute acționând ca atare nici în zonele centrelor comerciale și nici în mijloacele de transport în comun. Cerșetoria, ornată de fiecare dată de violență verbală, gesturi obscene și comportament trivial, capătă din nou amploare în Bistrița, după o perioadă de vreo trei luni în care acest fenomen a lipsit sau a fost redus ca intensitate.

  Ca și în cazul aurolacilor, forțele de ordine găsesc doar scuze legate de lipsa unor prevederi legale. Se plâng polițiștii și jandarmii în aceste cazuri, dar nu precupețesc niciun efort atunci când un alt cetățean, din afara speței indo-române, încalcă aceleași legi.

  Nu mai bine s-ar căuta soluții, nu scuze, că de „discriminare” suntem sătui?!

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  132 de cazuri active în Bistrița-Năsăud. Aproape 1000 de bistrițeni au fost infectați de la începutul pandemiei, 14 cazuri noi fiind confirmate...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 132 din totalul celor 955 de cazuri...

  SONDAJ CURS: Partidul Național Liberal (PNL) – 31%, Partidul Social Democrat (PSD) – 28%, Alianța USR PLUS – 14%

  Un sondaj de opinie la nivel național realizat de CURS în perioada 29 iulie – 5 august 2020 arată următorul clasament politic:

  Scrisoare deschisă către deputatul Ionuţ Simionca, candidatul PMP pentru Primăria Bistrița

  Stimate domnule candidat Ionuţ Simionca, La scrisoarea deschisă anterioară, pe care v-am adresat-o atât dumneavoastră, cât şi celorlalţi candidaţi...

  Bistrița uitată: Astăzi, TURNUL DOGARILOR și cele 700 de măști și păpuși închise acolo.

  Din cetatea medievală a Bistriţei, se mai văd astăzi doar fragmente din zidurile de apărare, valul şi şanţul care o înconjurau. Turnurile...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -