Acasă Politica Bistrițeanul Cristian Țetcu, este noul prim-vicepreședinte al Partidului Verde, primul partid din...

Bistrițeanul Cristian Țetcu, este noul prim-vicepreședinte al Partidului Verde, primul partid din România condus de o femeie

0

Începând de duminică 17 februarie 2019, Partidul Verde are o nouă conducere, doamna Adi-Maria Simoiu fiind aleasă președinte al verzilor români. Astfel, Partidul Verde este singurul partid politic din România care și-a ales o femeie președinte.

Adi-Maria Simoiu, este lector la Universitatea din Craiova, doctor în chimie, fost inspector, timp de peste 10 ani, la Organizația Internațională pentru Interzicerea Armelor Chimice, organizație care a primit premiul Nobel pentru pace în 2015.

Alegându-și la nivel de conducere o femeie, Partidul Verde dovedește că face parte din familia partidelor moderne europene, în care egalitatea de șanse și promovarea femeii pe criterii de competență este o realitate.

Partidul Verde adresează, deci, prin Președintele său, chemarea tuturor româncelor, recunoscute pentru potențialul intelectual și creativ, dornice să se implice în viața comunității, să vină alături de noi.

 

Cristian Țetcu, președintele filialei Bistrița-Năsăud a fost ales prim-vicepreședinte al Partidului Verde, iar secretarul filialei Bistrița-Năsăud, Ștefan Anbruș a fost ales secretar executiv în Biroul Permanent Național.

 

Verzii români demonstrează astfel că politica în România se poate face și altfel, cu oameni integri, bărbați și femei, tineri și vârstnici, care se remarcă profesional prin forțe proprii și care sunt în măsură să imprime o nouă viziune politică. În țările în care sunt la conducere, sau dețin poziții importante, verzii au dovedit că susțin interesul cetățenilor.

Partidul Verde va face o altfel de politică, marcată de transparență, participativă, centrată pe interesul cetățeanului, cu obiective stabilite pe realități concrete și cu perspective clare de dezvoltare a României în toate domeniile. Va fi vocea cetățeanului român la forurile internaționale, sprijinind interesul României.

Partidul Verde din România, partener apreciat de familia verzilor europeni, își dorește să fie alternativa de care România are nevoie, acum.

 

 

 

Exit mobile version