Acasă EVENIMENT Bistriţa devine o Mecca pentru foarte mulţi medici rezidenţi

Bistriţa devine o Mecca pentru foarte mulţi medici rezidenţi

0

Bistriţa devine o Mecca pentru foarte mulţi medici rezidenţi. Doar în ultimul an la Spitalul Judeţean de Urgenţă au venit din centre medicale mari şi de renume un număr de 22 de medici specialişti. Cei mai mulţi dintre ei au ales Bistriţa ca urmare a investiţiilor făcute în sistemul sanitar în ultimii patru ani. Este vorba de noul Bloc Operator dar şi de Ambulatoriul care va intra în funcţiune pe data de 2 decembrie.

După ce în ultimele două decenii, Bistriţa era considerată drept o destinaţie aproape imposibilă pentru orice medic rezident care se respecta,acum lucrurile par să se schimbe. Cel puţin asta spune preşedintele Consiliului Judeţean Radu Moldovan, instituţie care a investit în ultimii patru ani sume uriaşe de bani europeni în spitalul judeţean de urgenţă.

„Încă de acum 2-3 ani, de când am început investiții masive în infrastructura de sănătate a județului Bistrița-Năsăud, foarte mulți oameni, inclusiv jurnaliști îmi adresau o întrebare foarte pertinentă: ”Bine, vom avea spital modern cu aparatură și tehnică medicală, dar medici?”.

Ei bine, începând de atunci, împreună cu managementul Spitalului Județean de Urgență am încercat să facem Spitalul nostru cât mai atractiv pentru medicii specialiști. În ultimul an și jumătate au venit 22 de medici și avem la specializări alți 20 de medici, ceea ce înseamnă că într-un an-doi de acum înainte, vom avea cel puțin 42 de noi medici specializați și pregătiți!

Îmi doresc să reușim un act medical de calitate în județul nostru, deoarece în viziunea mea o societate modernă este cea în care educația și sistemul de sănătate sunt prioritare! Am muncit alături de colegii mei și voi munci pentru ca să avem la Bistrița un act medical de calitate, prin medici specialiști și prin tehnică și dotare de ultimă generație.

Cred că vom putea menține aici acești specialiști dacă le vom crea în continuare condiții cât mai bune de muncă și dacă le vom arăta respectul cuvenit!”,  a spus Radu Moldovan.

Preşedintele Radu Moldovan a mai spus că se fac demersuri la Agenţia Naţională pentru Locuinţe în vederea construirii unor locuințe cu destinație specială pentru cazarea acestor medici specialişti.

Exit mobile version