luni, iulie 6, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Bistrița Bârgăului: Incendiul ciudat de pe valea Bârnelor și misterioasa dispariție a unui bătrân de 80 de ani și fuga unui tânăr de 23 de ani

  Must Read

  Bistrița-Năsăud: 106 persoane active și 51 de decese. Un singur caz de infectare raportat în ultimele 24 de ore

  Situația devine tot mai îngrijorătoare la nivelul județului Bistrița-Năsăud, ultimele date oficiale punctând faptul că, lucrurile nu...

  O duminică plină de probleme: 5 victime într-un alt accident la Leșu.Trei au ajuns la spital cu traumatisme cranio-cerebrale

   Modulul SMURD si un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița Năsăud...


  Poliția bistrițeană  caută la această oră un bătrân de 80 de ani și un tânăr de 23 de ani, din județul Bacău, cei doi, dispărând, practic, după ce în noaptea de 6 spre 7 octombrie, un incendiu puternic a transformat în scrum casa în care locuia bătrânul, izolată de centrul comunei admninstrată de Vasile Laba.

  Ce spune primarul Laba? Ce spun oamenii?

  Oamenii din sat povestesc că bătrânul locuia singur în casa respectivă și aflată într-un loc mai izolat, valea Bârnelor,  fiind ajutat în gospodărie de un băcăuan de 23 de ani, tânărul fiind angajatul unui oier din comună care are în proprietate o turmă destul de mare. Un sătean care îl cunoaște mai bine pe tînăr spune că acesta nu era pentru prima dată în zonă, el locuind aici cam trei sau patru luni pe an, muncind cu ziua la  diferite activități agricole.

  Primarul Vasile Laba ne-a povestit că a fost de mai multe ori la locul unde era casa și locuia bătrânul dar că nu înțelege unde a putut să dispară: ” Nu poți să dispari pur și simplu. Poliția și cei de la ISU au scotocit toată zona, tot ceea ce a mai rămas acolo în urma incendiului. Primăria a venit cu un Buldoexcavator care a răscolit pământul  metri cu metro. Vă pot spune că au fost găsite rămășițe ale unor capre pe care bătrânul le ținea acolo”, ne-a precizat primarul Laba.

  El ne-a mai spus că anchetatorii ar putea decide și să caute în balta de pește deținută de cel care l-a angajat pe fugarul de 23 de ani, dat acum în urmărire de către polițiști, băcăuanul fiind, deocamdată, principalul suspect în provocarea i9ncendiului și posibila moarte a octogenarului.

  Poziția ISU Bistrița-Năsăud: Nu excludem nicio ipoteză!

  Marius Rus, purtătorul  de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud ne-a făcut mai multe precizări cu privire la cele întâmplate la Bistrița Bârgăului, pe valea Bârnelor. Rus a menționat că, la ora actuală, cauzele incendiului sunt în curs de stabilire, comunicarea cu presa pentru acest caz fiind preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud: ” Ancheta și cercetările sunt în curs de desfășurare, polițiștii fiind coordonați de un procurer. Vă pot spune ceea ce se știe până la această oră: Casa a ars aproape în totalitate. Intervenţia a durat mai bine de trei ore, iar după finalizare acesteia s-a început imediat o anchetă pentru a stabili cauza probabilă a incendiului. Deocamdată, cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire. În cadrul activităţii de cercetare anchetatorii nu exclud nicio ipoteză posibilă”, explică Rus.

  Ce spune purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud?

  Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud ne-a precizat că a fost deschis un dosar penal: ” Căutările continuă și la această oră. Să vedem care ar fi fost cauzele incendiului. Nu prea sunt foarte multe lucruri de spus”.

  La ora redactării acestui material nu există nicio veste despre bătrân sau băcăuanul dispărut din Bistrița-Bârgăului, acesta fiind principalul suspect. Ceea ce se știe, o spune și primarul Vasile Laba este faptul că moldoveanul are antecedente penale, fiind arestat pentru jaf și viol, ceea ce bârgăuanul care l-a angajat spune că nu știa nimic.

  Deși nu vor să vorbească în fața camerei, unii săteni spun că fugarul ar fi fost văzut sâmbătă dimineața prin central comunei, în zona blocurilor, acolo unde există și cel mai mare magazine din zonă, fapt ce însă nu poate fi confirmat de anchetatori.

  foto: Bianca Sara

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Bistrița-Năsăud: 106 persoane active și 51 de decese. Un singur caz de infectare raportat în ultimele 24 de ore

  Situația devine tot mai îngrijorătoare la nivelul județului Bistrița-Năsăud, ultimele date oficiale punctând faptul că, lucrurile nu merg deloc bine din punct...

  O duminică plină de probleme: 5 victime într-un alt accident la Leșu.Trei au ajuns la spital cu traumatisme cranio-cerebrale

   Modulul SMURD si un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița Năsăud intervin în localitatea Lesu la...

  Două accidente au avut loc în această după-amiază. Unul la Bistrița, pe DN 17 și un altul la Podirei în comuna Șieu Măgheruș.

  Două accidente au avut loc în această după-amiază. Unul la Bistrița, pe DN 17 și un altul la Podirei în comuna Șieu Măgheruș.

  Bilă albă : Jandarmii bistrițeni au ajutat un bărbat de 60 de ani care a leșinat pe Calea Moldovei

   Un bărbat a fost observat de jandarmi în timp ce și-a pierdut echilibrul și a căzut în fața unui hipermarket...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -