Acasă Administratie BISTRIȚA: A început lucrul la proiectul PISTE PENTRU CICLIȘTI

BISTRIȚA: A început lucrul la proiectul PISTE PENTRU CICLIȘTI

0

Anunțul este făcut de viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae: ” Unul dintre #proiectele ce vor schimba filozofia #mobilității urbane din Bistrița devine realitate, prin demararea lucrărilor la primul #tronson: Drumul Dumitrei Vechi-Eroilor-Romană-Dimitrie Cantemir”.

Proiectul are o valoare de 4,5 milioane de euro și este finanțat pe fonduri europene. El înseamnă 26 de km de piste pentru biciclete pe 28 de #străzi din oraș, care alături de „Linia Verde” și „Axa Decebal-A. Mureșanu-Năsăudului” vor pune la dispoziția bistrițenilor o rețea de peste 50 de km de #piste.

CRISTIAN NICULAE: În doi ani vom avea un oraș mai #aerisit din punct de vedere al traficului, mai puțin poluat, mai frumos și mai verde, această rețea de piste de #cicliști încurajând folosirea bicicletei în detrimentul autoturismului personal și totodată un stil de #viață sănătos și activ.  Un lucru bun pentru Bistrița este faptul că firma ce realizează aceste lucrări este o companie locală, cu angajați bistrițeni, ceea ce duce la întărirea mediului economic local.

Exit mobile version