Acasă EVENIMENT BILANȚUL „ARTIFICIILOR” LA IPJ BN:SUTE DE KILOGRAME DE MATERIALE PIROTEHNICE CONFISCATE ȘI...

BILANȚUL „ARTIFICIILOR” LA IPJ BN:SUTE DE KILOGRAME DE MATERIALE PIROTEHNICE CONFISCATE ȘI DOUĂ DOSARE PENALE

0

În perioada 31 decembrie 2019 – 1 ianuarie 2020, pe raza județului, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și de la Acțiuni Speciale au desfășurat acțiuni pentru siguranţa cetăţenilor și preîntâmpinarea unor evenimente nedorite, generate de nerespectarea prevederilor legale privind folosirea articolelor pirotehnice, de către persoane fizice şi juridice. Totodată, acțiunile polițiștilor au urmărit prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul evaziunii fiscale, fraudelor vamale și a comerțului ilicit.

 

În urma controalelor desfăşurate, au fost constatate în flagrant patru infracțiuni de efectuarea, fără drept, de orice operațiuni cu articole pirotehnice. De asemenea, tot cu ocazia verificărilor desfășurate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.  28/1999, privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și au dispus măsuri complementare constând în confiscarea sumei de 171 lei.

 

427 de kg de articole pirotehnice, ridicate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, ca urmare a controalelor efectuate în ajun de An Nou.

 

La data de 31 decembrie 2019, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat o femeie în vârstă de 36 de ani, din Bistrița, care ar fi expus spre vânzare articole pirotehnice din categoriile F2, la punctul de lucru al unei societăți comerciale, în zona Decebal, care era autorizată să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice.

 

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice și au ridicat în vederea continuării cercetărilor 789 de bucăți articole pirotehnice (aproximativ 90 de kg), din categoria F2.

La data de 31 decembrie 2019, polițiștii l-au depistat pe raza municipiului Bistrița, pe un bărbat de 43 de ani, din localitate, angajat al unei societăți comerciale autorizată să efectueze operațiuni cu materii explozive, în timp ce comercializa articole pirotehnice din categoriile F2 și F3 către publicul larg.

 

În acest caz au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 2.471 de bucăți articole pirotehnice (circa 150 de kg), din categoriile F2 și F3. Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

 

La aceeași dată, în Bistrița, administratorul unei societăți comerciale autorizată să efectueze operațiuni cu materii explozive, cu punct de lucru în municipiu, strada Calea Moldovei, a fost depistat de polițiști  în timp ce comercializa către populație articole pirotehnice din categoria F2. Astfel, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 151 de bucăți articole pirotehnice din categoria F2 (aproximativ 150 kg), iar polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările în cadrul unui dosar penal.

 

Tot cu ocazia controalelor, în Bistrița, Bulevardul Independenței, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat-o pe o femeie în vârstă de 44 de ani, din Târgu Mureș care, în calitate de angajată a unei societăți comerciale autorizată să efectueze operațiuni cu materii explozive, comercializa articole din categoria F2, deși nu avea acest drept.

 

Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 418 de bucăți articole pirotehnice categoria F2 (circa 37 kg) și s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

 

           Două dosare penale privind infracțiuni de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, întocmite de polițiștii din Sângeorz-Băi. 15 kg de articole pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

 

La data de 31 decembrie, polițiștii din Sângeorz-Băi au depistat o femeie în vârstă de 38 de ani, din oraș, în timp ce comercializa articole pirotehnice, deși nu avea acest drept.

 

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și au ridicat în vederea continuării cercetărilor 288 de bucăți de articole pirotehnice.

 

La aceeași dată, a mai fost depistat un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Beclean, în timp ce comercializa fără drept, pe raza orașului Sângeorz-Băi articole pirotehnice din clasa F2. Și în acest caz, polițiștii au ridicat în vederea confiscării articole pirotehnice, respectiv 188 de bucăți (aproximativ 8 kg) și au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Exit mobile version