sâmbătă, iunie 6, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Becleanul, singurul oraş din România care a fost nominalizat la Gala SmartCities pentru mobilitate urbană

  Must Read


  Proiectul de mobilitate urbană scris de primăria oraşului Beclean a fost astăzi nominalizat la Gala SmartCities care a avut loc la București. Potrivit primarului Nicolae Moldovan, proiectul a fost  apreciat la nivel național, deoarece este el va transforma total orașul Beclean. Tot marţi, a fost admis la finanțare de ADR N-V cel de-al doilea proiect de mobilitate urbană, depus de curând, cel prin care se va face o nouă punte peste Someș către Beclenuț și prin care se vor reabilita toate străzile.

  Nicolae Moldovan: „Să știți că dintre toate proiectele nominalizate Becleanul a fost singurul oraș, restul au fost toate municipii, iar asta personal mă face să fiu și mai mândru de realizările noastre ca administrație locală. Vă mulțumesc mult pentru toată încrederea!”.

  Primăria oraşului Beclean a demarat o serie de proceduri privind elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a localităţii şi identificarea priorităţilor de modernizare, dezvoltare şi extindere a infrastructurii rutiere, stradale şi pietonale. Este vorba  un document important pentru dezvoltarea mobilității locuitorilor orașului și pentru funcționalitatea sistemului de transport local, indiferent de modalitatea de deplasare utilizată. Documentul are ca scop principal creșterea accesibilității și mobilității în oraș, referindu-se la nevoile de transport ale locuitorilor. Acesta vizează o mai bună funcționalitate și crearea de legături mai eficiente și cu localitățile din zonă, în contextul în care Becleanul a devenit de câţiva ani o destinaţie turistică important din nordul Transilvaniei şi este o localitate în dezvoltare continuă, fiind în acelaşi timp şi centrul Grupului de Acţiune Locală ,,Ţinutul Haiducilor”. Planul se va baza pe situația existentă în domeniul transportului și va prezenta soluții pe termen scurt, mediu și lung pentru dezvoltarea transportului public, a infrastructurii pentru pietoni și a infrastructurii pentru biciclete, a formelor de transport ecologic, a transportului cu autovehiculul propriu, având în vedere o creștere a siguranței traficului și o mai bună mobilitate a beclenarilor, care să aibă la dispoziție mai multe modalități de transport.

  Concret, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al oraşului Beclean va genera un set de proiecte şi măsuri tehnice cum ar fi crearea unor variante ocolitoare, îmbunătățirea rutelor de transport public, extinderea rețelelor pentru bicicliști, implementarea unor trasee de transport ecologic, trasee de transport turistic, reorganizarea și crearea de noi locuri de parcare, amenajări pentru siguranța pietonilor sau noi reglementări rutiere.

  Planul de Mobilitate va analiza toate mijloacele de transport: motorizat şi nemotorizat, de pasageri şi de marfă, în mişcare şi staţionare, public sau privat. Traficul pietonal va fi și acesta foarte atent analizat, urmând să fie propuse soluții mai bune și în acest domeniu.

  În concluzie, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), va propune o serie de măsuri pentru perioada 2017-2030 menite să contribuie la descongestionarea traficului și reducerea poluării în oraşul Beclean. Totodată, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă urmărește realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea și care să asigure o bună calitate a vieții.
  Sunt vizate:
  – transportul în comun;
  – transportul nemotorizat;
  – intermodalitatea;
  – siguranța rutieră urbană;
  – transportul rutier (în mișcare și staționar);
  – logistica urbană;
  – gestionarea mobilității;
  – sistemele de transport inteligente.

  Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) va contura strategii, iniţiative de politici, proiecte cheie şi priorităţi în vederea unui transport durabil, care să susţină creşterea economică durabilă, inclusiv din punct de vedere social şi al protecţiei mediului în zona oraşului Beclean.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  O fetiță de 2 ani din Braniștea a ajuns la spitalul de arși din București cu un elicopter SMURD. Ea prezintă arsuri de...

  Nenorocirea s-ar fi produs în urmă cu două zile în casa unei familii din comuna Braniștea, doar că, informația  a...

  Doar 2 cazuri noi de persoane infectate în județul Bistrița-Năsăud, 91 fiind numărul total al cazurilor active. La nivel național, numărul celor pozitivi trece...

  Numărul persoanelor infectate cu Sars-Cov 2 din județul Bistrița-Năsăud a scăzut de la joi 13, vineri la 4 persoane, astăzi sunt doar...

  Bărbat decedat la Chețiu, comuna Chiochiș, după ce s-a răsturnat cu un motocultor

  Un elicopter SMURD de la baza Jibou a fost chemat să intervină la Chețiu, comuna Chiochiș, într-un caz grav în care un...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -